More

  CES 2016: Qualcomm prezintă un senzor de amprentă ultrasonic

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Senzorii de amprentă au devenit parte din smartphone-urile moderne, până şi o parte din dispozitivele mid-range bucurându-se de această funcţie.

  Sistemul hardware s-a îmbunătăţit considerabil faţă de cum era în anii trecuţi, când Samsung folosea acei senzori îngrozitori.

  Qualcomm prezintă un nou tip de cititor de amprentă ultrasonic la CES 2016, care ar putea să fie mai bun decât senzorii folosiţi pe dispozitive precum iPhone sau Nexus 6P.

  Citeşte şi: Femeile conduc mai bine decât bărbaţii, spun studiile

  Senzorii capacitivi folosesc contactul fizic cu pielea utilizatorului pentru a genera o hartă de înaltă rezoluţie a amprentei sale. Sense ID Touch de la Qualcomm face ceva asemănător sunetului. Potrivit companiei, senzorul de amprentă are suficientă rezoluţie pentru a detecta locaţia crestelor sau sudoarea porilor pentru a crea o hartă 3D a degetului.

  Aceste date pot fi comparate cu amprentele digitale înregistrate anterior pentru a acorda acces la un dispozitiv. Inovaţia Sense ID nu se bazează pe capacitanţă şi funcţionează printr-o varietate de materiale precum sticla, aluminiul sau safirul.

  Acest lucru înseamnă că senzorul ar putea fi în interiorul telefonului sau tabletei, fără a fi necesară o componentă externă. Astfel, am putea pune senzorul de amprentă în spatele touchscreen-ului, lucru mult mai normal decât atingerea unui anumit punct pentru a debloca dispozitivul.

  Citeşte şi: LG G5: Evaluare zvonuri, dată de lansare, specificaţii, preţ şi caracteristici

  Qualcomm pretinde, de asemenea, că Sense ID este mult mai sigur decât cititorul de amprentă tradiţional. Multe dintre cele întâlnite în prezent pot fi păcălite dacă ai furat amprenta imprimată a unei persoane.

  Lucrul respectiv nu este posibil, aparent, cu Sense ID, pentru că acest senzor poate face diferenţa între o amprentă copiată şi una reală, pentru că undele ultrasonice practic penetrează câteva straturi ale pielii.

  Sense ID îşi va face debutul pe LeTV Le Max Pro, care este primul dispozitiv ce va avea procesorul Snapdragon 820. LeTV este o companie din China, care nu este foarte cunoscută dincolo de continentul asiatic.

  Citeşte şi: Ceasul elveţian care insultă orice proprietar de Apple Watch

  Telefonul are un ecran mare de 6.33 inchi şi o fereastră pentru senzor de amprentă pe spate. Aşadar, se pare că în această situaţie nu este utilizată capacitatea science fiction a Sense ID.

  Majoritatea flagship-urilor din 2016 sunt aşteptate să vină cu procesoare Qualcomm, aşa că există şansa ca Sense ID să mai fie implementat pe unele dintre acestea. Android are suport complet pentru cititoare de amprentă, lucru ce ar trebui să încurajeze adoptarea tehnologiilor precum Sense ID.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.