Samsung va lansa primul smartphone pliabil în 2016

NoobZ
- 9.01.2016, 11:21 în Smartphones
0

SHARES

Poate că LG a furat startul la CES 2016 cu display-ul AMOLED rotabil, dar Samsung analizează în prezent producerea unui smartphone pliabil chiar în a doua partea a acestui an.

Project Valley sau Project V, aşa cum este cunoscut acesta, ar putea veni în mai multe versiuni.

Analiştii de la HSBC Bank pretind că Samsung ar putea lansa primul smartphone pliabil comercial în trimestrul 2 din 2016, astfel capturând atât piaţa de smartphone-uri, cât şi pe cea de tablete.

Citeşte şi: „Moto by Lenovo” înlocuieşte „Motorola” pe linia high-end

Mai exact, gigantul ar furniza un ecran de mărime mai mare într-o formă mai mică, cu alte cuvinte va oferi un produs care va face diferenţa.

În 2013, Samsung planifica să creeze display-uri curbate, care se pot îndoi sau se pot plia, iar începând cu 2015, o dată cu lansarea Samsung Galaxy S6, a demonstrat că se poate.

Există deja mai multe patente Samsung pentru dispozitive cu display-uri pliabile, unele arătând ca un portofel, altele ca un Nintendo DS, unele ca o carte şi chiar unul care se rulează.

Citeşte şi: Creatorul Oculus Rift îşi cere scuze pentru eroarea de preţ

Indiferent de forma pe care o va avea primul dispozitiv pliabil, Samsung lucrează la o mulţime de design-uri diferite, multe dintre care am văzut deja câte ceva în presă.

Este dificil să precizăm dacă Samsung va lansa mai multe dispozitive pe piată în acelaşi timp – poate o tabletă care se rulează sau este flexibilă, un smartphone care se împachetează în 3 şi o tabletă care se pliază, ar putea reprezenta o primă linie de care am putea avea parte – sau îşi va concentra eforturile pe un dispozitiv revoluţionar pentru a vedea cât de bine se vinde.

Un lucru este cert, Samsung va dori să bată LG dintr-o singură lovitură. Toate aceste supoziţii sunt cât se poate de posibile, mai ales pentru că Samsung are tehnologia de display necesară, R&D, motivaţia şi documenţia care să ajute.

Citeşte şi: LG G5: Evaluare zvonuri, dată de lansare, specificaţii, preţ şi caracteristici

PicMonkey-Collage-840x531

Dar, la fel ca în cazul Galaxy Note 5, s-ar putea să nu avem parte de o lansare la nivel global. Dispozitivul se pare că nu va fi adus în America, cel puţin nu când se va lansa. Potrivit unui articol exclusiv publicat de SamMobile, dispozitivul pliabil se va lansa, conform surselor, pe pieţele din Marea Britanie, Germania, Italia, Coreea de Sud, Ţările Nordice, Franţa, Polonia şi Irlanda.

Pentru un dispozitiv considerat experimental, avem o listă de ţări destul de lungă. America, aşa cum putem vedea, nu se află pe listă, dar nu este exclus ca Samsung să aducă Project Valley în mai multe regiuni.

Telefonul din proiect va avea numărul SM-G929F, în vreme ce Galaxy S6 Edge Plus a avut numărul SM-G928, iar această apropiere de denumiri ne-ar putea sugera că specificaţiile ar putea fi similare celor de pe S6 Edge Plus, display-ul pliabil făcând diferenţa.

Display-ul ar putea avea forma V când este închis şi nu ar trebui să ne mire dacă am avea parte de un patent din partea Samsung chiar pe parcursul acestei luni.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!