More

  Bimek SLV este dispozitivul care permite bărbaţilor să aleagă dacă vor sau nu să aibă copii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Prevenţia este foarte importantă atunci când vine vorba nu doar de boli, ci şi de faptul că poţi oricând să te trezeşti cu o sarcină neplanificată, care îţi poate da întreaga viaţă peste cap.

  Un inventator german pretinde că nu vei mai avea niciodată nevoie de prezervativ sau anticoncepţionale, dacă optezi să achiziţionezi ultima sa creaţie. Este vorba despre un dispozitiv inteligent numit Bimek SLV, care îi permite bărbatului să blocheze spermatozoizii să intre în lichidul seminal.

  Invenţia este răspunsul lui Clemens Bimek pentru contracepţia masculină, o alternativă la vasectomie. În timpul unei vasectomii, canalele care transportă spermatozoizii sunt închise sau blocate, iar aceştia nu mai poate intra în lichidul seminal. În loc, corpul absoarbe această substanţă.

  De vreme ce este una dintre puţinile opţiuni prin care bărbaţii pot preveni sarcina, procedura este menită să fie permanentă. Dacă un bărbat se răzgândeşte mai târziu şi vrea să aibă un copil, cele mai multe vasectomii pot fi inversate până la un anumit punct, dar implică factori diferiţi pentru reinstaurarea fertilităţii, un proces care nu poate fi asigurat cu certitudine pentru niciun pacient.

  Bimek vrea ca Bimek SLV să le ofere bărbaţilor libertatea de a decide dacă să facă un copil sau să apese butonul, fără să fie necesară o decizie finală, drastică şi irevocabilă.

  Cum funcţionează Bimek SLV

  SLV constă într-o valvă care este montată pe fiecare canal spermatic, potrivit companiei lui Bimek. Când comuţi pe închis, blochezi spermatozoizii şi îi permiţi organismului să absoarbă sperma.

  Când este pe deschis, celulele din spermă pot trece prin canale. Valva poate fi simţină numai la palparea scrotului cu degetele. Există, de asemenea, un „ac de siguranţă” care se adaugă pentru ca nu cumva comutarea să nu se producă accidental.

  Dimensiunea dispozitivului este de 7 x 11 x 18 mm şi acesta este creat dintr-un material bio folosit pentru implanturile medicale precum cele craniane sau dentare. Şuruburile şi arcurile sunt concepute dintr-un metal non-magnetic, potrivit celor specificate de companie.

  Procedura de implementare a valvei se pare că este cât se poate de simplă şi nu presupune complicaţii: „Fiecare canal spermatic este secţionat, apoi capetele tăiate sunt conectate la carcasa supapei cu ajutorul instrumentelor special dezvoltate. Canalele spermatice sunt apoi puse înapoi în scrot şi straturile dermice din interior şi exterior sunt sigilate, după care puteţi merge acasă.”

  bimek-slv-thumbnail

  Primele teste cu SLV vor avea loc pe 25 de bărbaţi anul acesta, potrivit unui raport. Odată instalat dispozitivul, pentru o perioadă de până la 3 luni de zile se pare că celulele spermatice încă vor mai fi prezente la ejaculare.

  Costul unui astfel de implant este de aproximativ 5,460 de dolari, iar dacă totul va decurge conform planului, produsul va fi disponibil pe piaţă, potrivit companiei, începând cu anul 2018.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.