Nissan va lansa mai mult de 10 maşini care se conduc singure până în 2020

Mădălina Gănescu
- 11.01.2016, 14:35 în Auto
0

SHARES

În vreme ce zeci de producători de autoturisme dezvăluie concepte de maşini autonome la CES 2016, arătând lucruri care ar putea ajunge în showroom într-o bună zi, Nissan are de făcut un anunţ mai credibil.

Se spune că acesta va „lansa mai mult de 10 vehicule cu tehnologia de conducere autonomă în următorii 4 ani de zile.”

Nissan, împreună cu partenerul său francez Renault, va lansa o serie de vehicule cu capacităţi autonome în America, Europa, Japonia şi China până în 2020.

Citeşte şi: Facebook a înregistrat 3 domenii web din industria auto

Desigur, fiind Renault-Nissan, maşinile vor fi accesibile ca preţ, nu ca sedan-urile de lux ale germanilor, promise în ultimii ani, de asemenea cu sisteme autonome.

„Alianţa Renault-Nissan şi-a luat angajamentul pentru ţelul dual de „zero emisii şi zero decese”, a declarat la Centrul de Cercetare Renault-Nissan din Silicon Valley CEO-ul Alianţei Renault-Nissan Carlos Ghosn„. „De aceea, sunt în curs de dezvoltare maşinile autonome şi conectivitatea pentru piaţa de larg consum, vehicule mainstream pe 3 continente.”

Primul pas al Nissan către autonomia completă va fi lansat în 2016. Se spune că, sistemul se va numi „single-lane control” şi îi va permite maşinii să se conducă singură pe autostrăzi, inclusiv când este trafic aglomerat sau trebuie să se frâneze sau să se plece de pe loc.

Citeşte şi: Apple a înregistrat 3 domenii legate de industria auto

Doi ani mai târziu, în 2018, „multiple-lane control” de la Nissan va fi lansat. Acesta, aşa cum ţi-ai imaginat, va extinde sistemul single-lane şi va avea capacitatea de a permite maşinii să schimbe benzile pe autostradă sau să circule pe drumuri afectate.

În final, în 2020, şoferilor li se va oferi „intersection autonomy”, un sistem robust, capabil să navigheze prin intersecţiile din oraş sau prin traficul greu fără ca şoferul să fie nevoit să intervină.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!