iPhone 7: Cu design şi funcţii anorexice sau cu o tehnologie avansată | NOOBZ.RO

iPhone 7: Cu design şi funcţii anorexice sau cu o tehnologie avansată

Cristian Gănescu
- 13.01.2016, 12:09 în Smartphones
0

SHARES

Zvonurile de actualitate cu privire la iPhone 7, ce urmează să fie lansat de Apple, cel mai probabil, în luna septembrie a acestui an, ne prezintă o serie de caracteristici care indică nu doar spre o schimbare de design, ci şi un alt mod de interacţionare cu dispozitivul mobil.

Nu este exclus ca în momentul de faţă, gigantul de tehnologie, Apple, să lucreze la cel mai mic iPhone creat vreodată.

Compania nu doreşte să creeze doar cel mai subţire smartphone existent pe piaţă, ci şi cel mai mic telefon existent fizic. Nu este de mirare că latura inginerească şi cea de design vor reflecta „o experienţă subţire pe care numai Apple o poate oferi”, când iPhone 7 va fi prezentat, dar oare asta îşi doresc de fapt consumatorii?

Citeşte şi: Sony Xperia Z5 este disponibil acum şi pe ROZ

Îndepărtarea mufei jack de 3.5 mm şi înlocuirea sistemului audio tradiţional cu o conexiune wireless sau cu un Lightning port nu a fost o idee întâmpinată cu braţele deschise de utilizatori, 200.000 dintre aceştia semnând chiar o petiţie prin care se solicită renunţarea la această idee.

Mufa jack este o componentă relativ mare din circuit, iar factorii cheie care ar duce la îndepărtarea acesteia sunt înălţimea şi grosimea dispozitivului, dar mai ales faptul că ar putea să fie în totalitate rezistent la apă.

Discuţiile Apple şi Samsung cu TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) pentru crearea unei generaţii avansate de procesoare (SoC) pentru familia iPhone (A10), arată că TSMC va lua parte la întreaga producţie. De ce? Pentru că are tehnologia care permite ca mai multe procesoare să fie depozitate suprapuse într-un spaţiu mai mic. Astfel, poate fi redusă înălţimea circuitului, permiţând un design mai subţire.

Citeşte şi: Poţi să descarci Facebook Mentions de pe Google Play

În ceea ce priveşte display-ul, prin adoptarea tehnologiei OLED pentru iPhone 7, Apple are o nouă componentă care trebuie să „intre la apă” pentru un aspect final mai subţire.

Sunt o mulţime de motive pentru care calea mai „subţire” nu este întotdeaua cea mai bună de urmat. Problema din jurul iPhone-urilor care se îndoaie a fost intens viralizată în spaţiul virtual şi a fost considerată printre cele mai puternice puncte slabe ale companiei.

iPhone 6s a fost creat dintr-un material ceva mai puternic, care a permis un design subţire, dar rezistent. Pentru a crea un dispozitiv mai subţire, ştiinţa materialelor din spatele smartphone-ului trebuie să fie în continuă evoluţie, dar acest lucru presupune, de asemenea, un cost considerabil.

Citeşte şi: 8 profeţii ale lui Nostradamus pentru 2016

Alegerea unui design „anorexic” reduce, de asemenea, volumul fiecărui element din interiorul carcasei. Mai puţin volum înseamnă un impact direct asupra bateriei, cu capacităţi mici şi mai mici fiind depozitate în interiorul iPhone. iPhone 6s a venit cu o baterie mai mică decât iPhone 6, baza fiind sistemul de operare care a adus îmbunătăţiri în ceea ce priveşte optimizarea şi durabilitatea energiei.

Aşadar, ce îşi doresc de fapt utilizatorii iPhone? Dacă Apple ar renunţa cu adevărat la anumite elemente odată cu lansarea iPhone 7, ai fi dispus să treci la Android sau rişti şi rămâi la brandul de suflet?

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!