More

  Obama investeşte 4 miliarde de dolari pentru maşinile fără şofer

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Maşinile fără şofer devin din ce în ce mai populare peste ocean, iar acum au cel mai puternic aliat de care ar fi avut nevoie: Guvernul.

  Departamantul Transporturilor din SUA, prin secretatul Anthony Foxx, a anunţat că preşedintele Barack Obama a propus o investiţie de 4 miliarde de dolari, pe o perioadă de 10 ani, pentru dezvoltarea şi adoptarea vehiculelor autonome, fără şofer.

  Mai multe detalii referitoare la modul în care va fi repartizată această sumă vor fi furnizate de către Departamentul de Transporturi, în perioada imediat următoare. În declaraţia iniţială, Foxx a precizat faptul că aceste fonduri vor fi folosite pentru proiecte pilot şi pentru testarea sistemelor de vehicule în toată ţara.

  Citeşte şi: LG G5: „Mulţi competitori îşi vor da palme, întrebându-se de ce …”

  Secretarul Foxx a anunţat şi că Departametul va lucra alături de liderii industriei producătoare de maşini pentru a stabili un „cadru multistatal comun pentru vehiculele conectate şi autonome„.

  Este o veste foarte bună pentru deoarece implicarea statului în proiect duce la accelerarea procesului de producere şi implementare a vehiculelor fără şofer.

  În prezent, producătorii de vehicule autonome se lovesc de reglementările diferite, de la un stat la altul, pentru efectuarea testelor pe şosele. Este o problemă şi mai mare în ideea în care multe dintre state nu au atins problematica implementării unor reguli referitoare la testarea acestor tipuri de vehicule. Este o nebuloasă legislativă care i-a blocat cu totul pe producători, care se găsesc în poziţia în care nu pot avansa cu acest proiect.

  Citeşte şi: iPhone 7 va avea display OLED flexibil creat de Samsung

  De cele mai multe ori, reprezentanţii statelor nu vor să stabilească anumite reguli din diferite motive, fie că este vorba de un domeniu pe care nu îl stăpânesc, fie că sunt preocupaţi de siguranţa celorlalşi participanţi la trafic.

  Intervenţia Guvernului Federal este un avantaj deoarece stabileşte anumite reguli pe care mulţi dintre cei de la nivelul local fie nu pot, fie nu vor să şi le asume.

  În următoarele şase luni, Administraţia Naţională a Siguranţei Traficului pe Autostrăzi (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) va elabora un ghid pentru operarea şi la desfăşurarea testelor maşinilor fără şofer. Acest proces include stabilirea unor teste şi analizarea metodelor necesare pentru evaluarea vehiculelor fără şofer.

  Înainte de orice, planul preşedintelui Barack Obama va trebui să fie aprobat de Congres, dar faptul că majoritatea producătorilor auto autohtoni vor ca până în 2020 să producă maşini autonome, este un proces inevitabil, care trebuie dus la bun sfârşit.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.