Samsung în 2016: Totul depinde de Galaxy S7

Mădălina Gănescu
de - acum 2 ani în Homepage

Anul 2016 se anunţă unul cu suişuri şi coborâşuri pentru Samsung. Analiştii prezic că gigantul ar avea de suferit atât pe piaţa de componente, cât şi pe cea de smartphone-uri, iar totul ar depinde de Galaxy S7.

Samsung are nevoie de un factor care să îl poziţioneze pe primul loc şi să îi asigure succesul pentru tot anul.

Gigantul tech Samsung Electronics a declarat vineri că profitul operaţional din al 4-lea trimestru a crescut probabil cu 15% faţă de anul anterior, ratând aşteptările şi alimentând grija cu privire la ce va aduce industria tech în noul an din cauza vânzărilor scăzute de gadgeturi, precizează Reuters UK într-un articol cu titlul: „Aşteptările Samsung Electronics pentru al 4-lea trimestru subliniază turbulenţele din sectorul tech.”

Competiţia se va intensifica anul acesta pentru toate produsele de bază Samsung, inclusiv smartphone-uri, TV şi cipuri de memorie, pe care compania se baza ca plasă de sigurantă pentru atenuare câştigurilor scăzute înregistrate în urma vânzărilor de telefoane mobile. „Economia globală va continua să aibă o creştere uşoară, în vreme ce nesiguranţa va creşte pe pieţele emergente, însoţite de riscuri financiare”, declară Kwon Oh-hyun, citat de WSJ.

„Câştigurile de pe urma semiconductorilor au fost slabe şi industria smartphone a intrat într-o fază de creştere redusă”, afirmă analistul Jin Sung-hye de la KTB Investment. „Cred că Samsung s-a descurcat bine luând în considerare cererea tot mai scăzută din industria tech”, a mai adăugat acesta.

Orientările analiştilor nu sunt o surpriză majoră pentru directorul executiv Samsung Kwon Oh-hyun, care a avertizat în urmă cu o săptămână că producătorul smartphone-urilor Galaxy a întâmpinat vremuri dificile ca urmare a creşterii economice globale slabe.

Samsung a renunţat la posibilitatea de expansiune a memoriei cu un card microSD în favoarea unui redesign stylish. Astfel, Samsung Galaxy S6 Edge a fost numit Smartphone-ul Anului la T3 Awards. Totuşi, zvonurile ţintesc spre reimplementarea slot-ului pentru card microSD, solicitat de tot mai mulţi utilizatori şi nu ar fi de mirare dacă gigantul va lua în cele din urmă decizia de a face acest lucru, mai ales pentru că astfel va fi ameliorată neplăcerea în ceea ce priveşte managementul RAM-ului.

Modul în care au primit utilizatorii designul Galaxy S6 a fost pozitiv, lucru ce permite Samsung să se concentreze pe alte lucruri. Exynos 8890 şi Snapdragon 820 vor aduce performanţa următoarei generaţii pe S7 şi cu 4GB de RAM pe dispozitiv, Samsung va rezolva cu siguranţă chestiunile legate de RAM.

Din fericire, zvonurile arată că pe unele variante de Galaxy S7, pentru că potrivit SamMobile s-ar părea că se vor lansa cel puţin 3, vor exista baterii mai mari, ca de altfel şi rezistenţă la apă. Mai mult decât atât, este posibil ca S7 să apară cu o versiune pentru Force Touch sau 3D Touch, posibil bazat pe tehnologia Clear Force de la Synaptics.

Fotografia cu smartphone-ul va fi un teren pe care se vor duce lupte mari în 2016, date fiind camerele lansate în 2015 de Huawei, LG sau Motorola. Samsung s-ar părea că va face o mulţime de lucruri, de la folosirea unui senzor cu un micron pixeli până la versiunea Live Photos de la Apple şi o cameră de 20 MP.

În ceea ce priveşte dispozitivele portabile, anul acesta vom vedea mai multe produse decât anul trecut. Cel mai probabil, vom avea mai multe anunţuri din partea Samsung şi în ceea ce priveşte Realitatea Virtuală şi serviciul Samsung Pay. 2016 va vedea Samsung mutându-se treptat de la o companie de software şi componente la una în primul rând de hardware.

*Samsung România a lansat, ieri, pe piața locală smartphone-urile Samsung Galaxy A5 și A3, din Seria Galaxy A (2016).

Dispozitivele sunt ideale pentru utilizatorii care își doresc un design elegant, dar și performanță. Seria A 2016 continuă direcția inaugurată anul trecut prin lansarea Seriei A, fiind create din sticlă și metal, și oferind o performanță superioară faţă de seria precedentă. Noile smartphone-uri au un ecran mai mare și o ramă de doar 2,7 mm grosime, pentru o experiență de vizualizare mai captivantă.

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ