More

  Samsung, Sony şi Apple, legaţi de un scandal ce implică exploatarea minorilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty acuză Apple, Samsung, Sony şi multe alte companii că nu au făcut verificările de bază pentru a se asigura că mineralele din produsele lor nu sunt extrase de minori.

  Potrivit rapoartelor organizaţiei, giganţii se află printre companiile suspectate că mineralele din bateriile litiu-ion de pe produsele lansate de aceştia sunt extrase din mină de copii.

  Republica Democratică Congo produce cel puţin 50% din cobaltul din lume, iar majoritatea celorlalte regiuni care îl produc au probleme asemănătoare legate de exploatarea muncitorilor şi în mod special de forţa de muncă reprezentată de copii.

  Între timp, organizaţii precum Afrewatch (Africa Resources Watch) consideră că Apple, Samsung sau Sony şi nu numai, ar trebui să demonstreze care este sursa materialelor lor şi ar trebui să îşi asume roluri mult mai agresive în combaterea exploatării minorilor în mine.

  „Este un paradox major al erei digitale că unele dintre cele mai bogate, cele mai inovatoare companii sunt capabile să comercializeze dispozitive sofisticate fără să li se solicite să arate care este sursa materiei prime pentru componente. Abuzul din mine rămâne ascuns de ochii lumii pentru că în piaţa globală actuală, consumatorii nu au nici o idee despre condiţiile din mină, fabrică sau linia de asamblare”, declară directorul executiv al Afrewatch, Emmanuel Umpula.

  Mark Dummett, cercetător în cadrul organizaţiei Amnesty, este de părere că „mineritul este una dintre cele mai crunte forme de exploatare a minorilor. Vitrinele frumos aranjate şi produsele care dispun de o tehnologie de top sunt în puternic contrast cu imaginea copiilor care cară saci grei cu pietre pe coridoarele înguste din mine, supunându-se riscului de probleme pulmonare iremediabile.”

  Poziţia Apple, Samsung şi Sony cu privire la scandalul ce implică exploatarea copiilor în mine

  Apple: „muncă întreprinsă de copii nu este tolerată în rândul firmelor de la care achiziţionăm materii prime şi ne bucurăm că suntem pionierii unor norme de siguranţă în această industrie.”

  Samsung declară că are zero toleranţă faţă de exploatarea copiilor şi desfăşoară regulat teste în rândul furnizorilor săi.

  Sony precizează: „colaborăm cu furnizorii pentru a ne asigura că sunt respectate drepturile omului şi condiţiile de muncă la locurile de producţie şi extracţie a mineralelor şi a altor materii prime.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.