More

  Samsung cere revizuirea sistemului de brevetare, pentru că îl consideră „învechit”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Informaţia de astăzi cu privire la solicitarea Samsung nu este deloc surprinzătoare, de vreme ce vine de la o companie cunoscută pentru litigii de încălcare a brevetelor.

  Ironia face că, Samsung a dat în judecată pe cineva pentru încălcarea brevetului de câte ori a fost la rândul său dat în judecată pentru aceeaşi speţă (să ne aducem aminte povestea în care Samsung dorea să preia Blackberry sau să cumpere o anumită parte din companie, ori cea în care NVIDIA a dat în judecată Samsung şi Qualcomm pentru nici mai mult, nici mai puţin de 7 patente pentru unităţi de procesare grafică, pe care aceştia le-au încălcat.)

  Compania este de părere că legea de drept a brevetelor este „învechită”, iar o continuă aderare la acest sistem ar putea „bloca inovaţia şi progresul tehnologiei.”

  Venind din partea celui mai mare titular de brevete de proiectare din SUA, poate părea ciudat că Samsung doreşte să fie înlăturat sistemul care protejează activele sale de brevet.

  Samsung, la fel ca multe alte companii de tehnologie, foloseşte permise artistice pentru a „împrumuta” tehnologia acoperită de licenţa de brevet. De aceea, Samsung în mod clar ar avea câştig de cauză dacă actuala lege de brevet ar fi modificată.

  Samsung a lansat o petiţie către Curtea Supremă din SUA în luna decembrie a anului trecut, cerând o reviziure a sistemului dreptului de brevet. Ultima dată când legea de brevet a fost abordată de către Curtea Supremă de Justiţie a fost la sfârşitul anulor 1800. Şi nu este numai Samsung implicat: Google, Facebook, Dell, eBay şi HP, au depus toate brief-uri în sprijinul analizei, doar Apple nu se numără printre susţinători.

  Acum, Samsung nu cere ca sistemul de brevetare actual să fie scos din uz în întregime, ci doar să fie revizuit şi actualizat la vremurile moderne.

  „Pentru a proteja viitorul inovaţiei, legile de brevet de proiectare trebuie să fie interpretate într-un mod în care să aibă sens pentru produsele moderne. Brevetele de proiectare nu trebuie aibă un spectru prea larg, iar pagubele nu trebuie să fie prea mari, în comparaţie cu contribuţia design-ului patentat”, precizează Samsung.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here