More

  Un nou browser web ameninţă Firefox, Chrome şi nu numai: „Trebuie să deconectăm sistemul rău”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Brenden Eich, pionier Web şi unul dintre reprezentanţii cheie din spatele Firefox, are de gând să vină cu un nou browser care promite să funcţioneze mai rapid decât rivalii săi şi să te scape de reclamele supărătoare.

  Startup-ul său, Brave Software, a lansat miercuri o versiune de test a browser-ului Brave. Acesta funcţionează pe computerele ce utilizează sistemul de operare Windows de la Microsoft sau pe OS X de la Apple, ca de altfel şi pe smartphone-urile Android sau cele cu software iOS de la Apple.

  Este o revenire de zile mari pentru Eich, un nume al lumii Web. Acesta a inventat limbajul JavaScript, care este fundaţia programării Web şi a fost co-fondator al proiectului Mozilla care are browser-ul influent Firefox, dar a părăsit Mozilla în urma unei situaţii controversate din 2014.

  Cu ajutorul celor 10 angajaţi ai companiei sale din San Francisco, Eich speră să scape lumea de aspectele dăunătoare ale publicităţii online.

  „Trebuie să deconectăm sistemul rău”, spune acesta. „Vorbesc despre a pune clor în piscină.”

  În afară de protejarea intimităţii, Eich promite că browser-ul Brave va veni cu îmbunătăţiri în ceea ce priveşte viteza: va încărca pagini cu 2 până la 4 ori mai rapid decât alte browsere de pe smartphone şi cu 1,4 ori mai rapid decât orice alt browser de pe computerul personal.

  Browser-ul Brave va plăti, de asemenea, utilizatorii. Veniturile din publicitatea vor fi împărţite între agenţiile de publicitatea şi utilizatori, astfel încât site-urile web să continuie să facă un ban şi tu la fel. Poţi folosi acei bani prin selectarea website-urilor pe care nu îţi doreşti să vezi deloc reclame. „Plata” este folosită apoi pentru a finanţa website-urile pe care nu vei vedea niciodată reclame. Astfel, ei câştigă, tu câştigi!

  Eich întâmpină provocări mari precum convingerea oamenilor să treacă de la browsere şi suportul publisherilor la startup-ul lui. Dacă va avea succes, Brave ar putea asigura intimitatea clienţilor şi va pune punct utilizării serviciilor ad block care ameninţă să înlocuiască serviciile gratuite online cu cele cu autentificare.

  „Atunci când un serviciu online este gratuit, tu mai eşti clientul. Tu eşti produsul!”, declara Tim Cook, CEO Apple, în 2014, pentru că agenţiile de publicitate îţi cumpără datele personale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.