More

  Google News este o sursă mai de încredere decât jurnaliştii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În ciuda faptului că este un agregator de ştiri pentru alte site-uri de ştiri, Google News a fost numit, pentru al doilea an la rând, cea mai de încredere sursă, potrivit unui studiu condus de firma de relaţii publice din America, Edelman.

  La studiu au participat 33.000 de respondenţi din 28 de ţări de unde primesc cea mai mare încredere, iar 63% dintre aceştia au răspuns că au încredere în motoare precum Google, în defavoarea mass-media online de sine stătătoare.

  Rezultatele cercetării arată că, publicul are tendinţa să se încreadă mai degrabă în titlurile pe care le citesc în Google News decât în cele pe care le citesc pe website-urile pe care au fost postate prima dată.

  O posibilă explicaţie pentru dispariţia încrederii în jurnaliştii din mediul online ar putea fi succesul de care se bucură Google ca maşinărie de marketing. În prezent, acesta este cel mai popular motor de căutare din America, reprezentând 64% din procentul de căutări online, urmat de Yahoo! şi MSN’s Bing. De asemenea, este cunoscut ca una dintre cele mai de încredere companii din lume.

  Studiul Edelman arată că 78% dintre persoane au încredere în ştirile pe care le împărtăşesc online prietenii şi membrii familiei, mult mai mult decât dacă sunt împărtăşite de specialişti (65%) sau jurnalişti (44%).

  Tendinţele actuale în optimizarea social media ar putea juca, de asemenea, un rol important în modul în care oamenii percep sursele în care au încredere. Un titlul care este optimizat cu ajutorul cuvintelor cheie este, de regulă, scurt şi la obiect, potrivit cercetării.

  Astfel, acesta are şanse mult mai mari să fie selectat de Google, ca ulterior să fie considerat de încredere pentru cititorii de pe Internet, în vreme ce ştirile împărtăşite în platformele social media conţin descrieri care sunt mai predispuse interpretărilor, motiv pentru care sunt mai puţin de încredere.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.