More

  Cum îţi dai seama în 4 paşi dacă o fotografie a fost modificată în Photoshop

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Regăsim fotografiile modificate în programe de editare atât în reviste, cât şi pe posterele care anunţă un spectacol, pe reţelele de socializare sau chiar şi pe website-urile de ştiri.

  Este destul de greu să îţi aminteşti dacă majoritatea lucrurilor pe care le-ai văzut au fost modificate, fie că vorbim despre o şuviţă de păr sau o fotografie schimbată considerabil.

  Expertul în editare Jim De Yonker, fondator al companiei Lux My Photo, a dezvăluit pentru Tech Insider 4 semne vizibile care demonstrează că o imagine a fost photoshopată.

  » Fundalul apare distorsionat sau modificat

  Spre exemplu, în fotografia de mai jos nu era necesară niciun tip de modificare. În ultima perioadă, tot mai multe vedete folosesc aplicaţii de editare foto care le permite să îţi modifice forma corpului. Singura problemă este că acestea nu acordă atenţie fundalului, iar o distorsionare a decorului poate fi sesizată cu uşurinţă atunci când s-a exagerat cu modificările.

  „Atunci când împingi o coapsă pentru a părea mai slabă, iar în spate ai un decor, de cele mai multe ori, persoanele nu vor rezolva problema cu acesta”, spune De Yonker. „Dacă împingi şoldul, iar în spate ai un toc de uşă, acesta se va modifica şi nu va mai fi drept, aşa cum este normal.”

  1

  » Se pune accent pe toate detaliile din imagine

  Când toate detaliile din imagine sunt clare, sunt şanse mari ca fotografia să fi fost modificată în Photoshop. „Dacă ai persoane care sunt la 15 metri una de celaltă, persoane din spate ar trebui să nu se vadă clar”, spune De Yonker. „Dacă totul este clar, cel mai probabil s-a intervenit asupra fotografiei. Nici o cameră nu poate să facă cu adevărat acest lucru.”

  Uneori, poate fi vorba numai de modificarea culorilor în Photoshop sau oricare altă aplicaţie asemănătoare, dar când întreg peisajul este clar şi colorat, cel mai probabil, au fost folosite 3 sau 4 fotografii pentru a obţine produsul final, în totalitate clar.

  2

  » Nu sunt riduri sau pori pe faţa subiectului

  „O mulţime de aplicaţii slabe nu fac decât să estompeze faţa, în loc să o corecteze aşa cum reuşeşte să o facă un profesionist”, explică De Yonker.

  Experţii care lucrează în Professional Photoshop sunt artişti care se uită la imagine şi se asigură că aceasta rămâne realistică, chiar şi atunci când ai înlăturat pistruii sau ai corectat anumite imperfecţiuni ale pielii. Dar, aplicaţiile care modifică imaginile sau Photoshopul sunt doar software-uri, aşa că expertul spune că acestea nu iau în considerare aspectul final.

  „Când îţi faci retuşul pielii, acestea estompează de fapt culorile şi le amestecă astfel încât rezultatul final nici măcar nu mai seamănă cu pielea”, precizează De Yonker. „Vei arăta ca şi când ai fost pictat.”

  3

  » Există modele în fotografie care nu au ce să caute acolo

  O metodă total neprofesionistă, pe care o folosesc toţi amatorii „photoshopişti”, este să cloneze sau să copieze o anumită zonă din fotografie şi să o insereze în altă parte. „Vor exista semne că s-a copiat, iar ochiul uman sesizează extrem de repede aceste modele”, afirmă De Yonker.

  Modelele ar putea să nu pară o problemă la început, dar creierul uman este setat aşa încât îi este destul de greu să treacă peste greşelile de clonare. Un aspect foarte important pe care îl precizează expertul este că amatorii tind să facă această greşeală în mod special atunci când îşi repară pielea.

  „Atunci când vor să îndepărteze un semn de pe piele, multe persoane copiază bucata de piele şi o lipesc în altă parte”, spune acesta. „Dar, dacă nu o faci corect, vei vedea un model care se repetă de mai multe ori. Nu te vei gândi la asta ca la o problemă majoră, în mod special atunci când încă editezi, dar atunci când vei da un pas în spate şi te vei uita din nou cu atenţie, vei sesiza problema.”

  4

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.