More

  Dulce sau picant? Ce spune aroma preferată despre tine

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pe lume există 2 feluri de oameni: care mănâncă dulce şi care consumă mâncăruri picante. Rareori întâlneşti persoane cărora să le placă ambele tipuri de arome.

  Mereu ne-am întrebat dacă există vreo legătură între felurile de mâncare preferate şi personalitatea pe care o avem. Experţii spun că, persoanele care preferă mâncarea uşor sărată de jur împrejur au o doză de cinism, dar în sinea lor sunt persoane bune şi blânde. De asemenea, acest tip de are în permanenţă o gustare sărată pe birou.

  Pe de altă parte, persoanele care preferă gustările dulci vor avea la îndemână întotdeauna gustărele precum ciocolată albă, neagră, cu lapte şi nu numai. Totuşi, se pare că extremele se atrag, iar cei mai buni prieteni, de cele mai multe ori, nu preferă aceeaşi aromă.

  American Psychological Association a condus un studiu cu 55 de studenţi de liceu, urmând afinităţile acestora pentru diferite tipuri de mâncare şi au stabilit 5 tipuri majore de arome preferate: acru, dulce, amar, picant şi sărat.

  Cercetătorii au aflat că, studenţii cărora le place dulcele au avut un nivel de înţelegere mult mai ridicat, ceea ce înseamnă, de asemenea, că aceştia sunt mult mai cooperanţi, manifestă compasiune faţă de cei din jur şi sunt amiabili.

  Într-un alt studiu, la 55 de elevi care nu au absolvit liceul li s-a oferit un biscuit sărat, o bucată de ciocolată cu lapte sau nimic. Apoi li s-a cerut să ajute profesorul să ducă la bun sfârşit o sarcină. Studenţii care au consumat alimentele dulci (ciocolata cu lapte) au fost mai încântaţi să ajute profesorul, în comparaţie cu studenţii care au consumat un biscuit uşor sărat sau nu au mâncat nimic.

  Nu este nicio dovadă clară de ce studenţii care iubesc dulcele sunt mereu mai plăcuţi. Probabil, ciocolata îi energizează, lucru ce ar putea să explice de ce nicio sarcină nu li se pare complicată.

  Potrivit altor studii, iubitorii de sare, care consumă preparate precum pizza sau cartofi prăjiţi, se lasă purtaţi de val şi le este destul de greu să se concentreze pe o sarcină dată. Cu alte cuvinte, aceştia consideră că forţele exterioare, precum soarta, sunt cele care determină calea pe care trebuie să o urmeze şi viitorul lor. Aceştia iau lucrurile ca atare şi nu se consumă cu privire la ceea ce se întâmplă, pentru că „oricum tot acestea sunt lucrurile care trebuiau să se întâmple”.

  În ceea ce priveşte iubitorii de mâncăruri picante, aceştia preferă să îşi asume riscul pentru orice situaţie. Persoanele care mănâncă preparate picante îşi asumă riscuri nu doar în viaţă, ci şi atunci când vine vorba de mâncare.

  Cei care au preferinţe pentru gustul amar, se pare că au tendinţe psihopatice. Acestu lucru înseamnă că dacă obişnuieşti că bei cafea amară doar pentru a-i savura aroma sau eşti pasionat de bere şi nu de vin, probabil eşti o fire narcisistă, răuvoitoare şi te bucuri atunci când celorlaţi nu le merge bine.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.