More

  Codul care poate bloca orice smartphone de pe piaţă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Există un link care face ocolul social media zilele acestea şi poate bloca aproape orice smartphone existent la această oră pe piaţă, iar acest lucru se poate întâmpla doar deschizând un browser.

  Crashsafari.com îţi va îngheţa instant browser-ul, chiar şi Chrome, indiferent dacă îl accesezi de pe smartphone, laptop sau PC (Am testat!). Browserul îngheaţă prin scrierea a mii de caractere în URL în fiecare secundă, lucru ce duce la epuizarea memoriei.

  Atacul este reprezentat de 4 linii de cod şi poate bloca orice smartphone iOS sau Android, indiferent de browserul pe care îl utilizezi, de la Mozilla Firefox, până la Safari sau Chrome. Singura şansă să îţi mai poţi folosi telefonul în continuare este să îi dai restart, uneori fiind necesară chiar scoaterea şi reintroducerea bateriei.

  Codul funcţionează chiar şi în unele browsere desktop, în funcţie de câţi RAM sau CPU are dispozitivul disponibil. Noi am testat în Chrome şi Mozilla Firefox, iar ambele au blocat întreaga activitate. De remarcat este faptul că, la un moment dat am putut închide browserele şi nu a fost necesar un restart al laptopului.

  Tot mai multe persoane trimit link-ul pe social media, deghizat în short URL, pentru a păcăli utilizatorii să îl deschidă, lucru ce provoacă incapacitatea de a deschide browserele până când procesul nu este complet.

  Bug-ul nu este, de fapt, periculos, pentru că nu distruge nimic şi poate fi rectificat cu uşurinţă. Totuşi, este destul de enervant şi te face să pierzi destul de mult timp până să faci dispozitivul să funcţioneze corespunzător din nou.

  Untitled

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.