More

  Cum vrea Google să furnizeze internet 5G cu ajutorul dronelor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Proiectul SkyBender, dezvoltat de compania Google, are ca scop furnizarea de internet la viteză 5G cu ajutorul dronelor alimentate cu ajutorul panourilor solare.

  Google lucrează într-un cosmodrom din New Mexico, aflat într-o locaţie secretă, pentru a construi şi pentru a testa drone alimentate cu panouri solare, care să furnizeze internet la viteze 5G. Proiectul a primit numele de cod, sugestiv, Skybender.

  Potrivit informaţiilor, Google a închiriat un hangar cu o suprafaţă de 1400 de metri pătraţi de la compania Virgin Galactic.

  Tehnologia folosită în proiectul Skybender este una de ultimă generaţie şi se bazează pe frecvenţe extrem de înalte, care pot transmite gigabiţi de date la fiecare secundă cu viteze de până la 40 de ori mai rapide comparativ cu tehnologia modernă 4G LTE.

  Valurile milimetrice” ar putea fi viitorul tehnologiei de transmisiune a datelor cu viteză foarte mare şi ar putea fi baza reţelelor mobile 5G. Acestea au o rază de acţiune mai scurtă comparativ cu semnalele smartphone-urilor şi pot fi influenţate mult mai uşor de intemperii, cum ar fi ploaia, ceaţa sau zăpada.

  Cu toate acestea, Google poate folosi o metodă prin care concentrează transmisiunile pentru a transmite semnalul pe o distanţă mai mare.

  Google testează în prezent această tehnică de distribuire a semnalului cu ajutorul unor drone, construite de divizia cunoscută sub numele de Google Titan, pe care compania a fondat-o după ce a achiziţionat compania producătoare de drone Titan Aerospace, în 2014.

  Google a vorbit în repetate rânduri despre cum are de gând să concureze cu Facebook pentru a oferi acces la internet în ţările în curs de dezvoltare.

  Skybender face parte, din punct de vedere tehnic, din divizia Google Acces, care susţine proiectul Loon, care urmăreşte furnizarea semnalului Wi-Fi cu ajutorul baloanelor meteorologice.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.