More

  Dieta „de toate cu moderaţie” este inutilă potrivit specialiştilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am auzit cu toţii axioma: „totul este OK, atât timp cât este consumat cu moderaţie”. Totuşi, ştiinţa nutriţiei nu este de acrod cu această zicală.

  O prăjitură acum, o salată mai târziu, încă un hot dog, se pare că nu este o opţiune tocmai sănătoasă. Dr. David Ludwig, un expert în nutriţie şi obezitate de la Harvard Medical School, a vorbit despre problemele pe care le putem avea atunci când consumăm „câte puţin din orice”.

  În cartea sa, „Always Hungry?”, acesta se concentrează pe ceea ce mănânci, nu neapărat pe cantitatea consumată. Ludwig a numit mantra moderaţiei „inutilă”.

  „Sunt unele lucruri pe care ar trebui să le consumi mai mult şi aş pune aici ingrediente precum uleiul de măsline, avocado şi nucile”, spune acesta. „Sunt alte alimente pe care ar trebui să le reduci, în mod special dacă ai probleme de sănătate, precum diabetul sau alte probleme metabolice. Nu vrei să consumi zahăr cu moderaţie, indiferent ce ar însemna asta. Vrei să scapi de el cât de mult poţi.”

  Ludwig a făcut referire la un studiu publicat în Journal of Medicine care a oferit unui grup de 7.000 de persoane predispuse la boli de inimă o dietă Mediteraneană cu mult ulei de măsline, o dietă Mediteraneană cu multe nuci sau sfatul de a urma o dietă slabă în grăsimi.

  Cercetătorii au fost nevoiţi să oprească studiul pentru că rata bolilor de inimă a scăzut atât de mult la grupurile care mâncau grăsimi sănătoasă, încât Ludwig a spus că „ar fi fost un lucru lipsit de etică să păstrăm grupul care urma dieta slabă în grăsimi”. Rezultatele sugerează că mâncatul consumul de alimente precum uleiul de măsline sau nuci „cu moderaţie” nu era suficient: Sunt unele alimente la care trebui să renunţăm şi altele pe care să le adăugăm în dieta zilnică – un lucru pentru care dietele Mediteraneene sunt vestite.

  Şi alte studii ştiinţifice au demonstrat că ideea „cu moderaţie” nu este cea mai fericită opţiune.

  Un studiu din American Journal of Clinical Nutrition a demonstrat că mâncatul unei „varietăţi extinse de dulciuri, gustărele, condimente şi carbohidraţi” şi o varietate scăzută de legume fac oamenii să se îngraşe.

  Un alt studiu a arătat că persoanele expuse riscului de diabet de tip 2 a scăzut atunci când oamenii au consumat o varietate de fructe şi legume, în mod special atunci când mâncau multe legume. Aşadar, consumul de legume în cantităţi mari, nu doar moderat, se pare că este cea mai bună idee.

  Studiul publicat în PLOS ONE anul trecut a analizat dietele şi riscurile legate de obezitate şi diabet în cazul a aproximativ 5000 de adulţi din America. Rezultatele au adus argumente puternice împotriva unei diete „de toate cu moderaţie.”

  Probabil este momentul să te opreşti să mai „mănânci orice cu moderaţie”, întrucât calitatea mâncării pe care o consumi este mult mai importantă decât cantitatea, de aici şi vorba „Eşti ceea ce mănânci!” VIA

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.