More

  Samsung va plăti Nokia peste 1 miliard de dolari, pe parcursul a 3 ani

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nokia a anunţat că a ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte disputa cu Samsung care vizează anumite patente pe care compania le deţine.

  Potrivit înţelegerii, Samsung va plăti peste 1 miliard de dolari, pe parcursul a trei ani.

  Nokia a încheiat o înţelegere de licenţiere cu Samsung, în anul 2013, care permitea ambelor companii să se folosească reciproc de patentele deţinute, înţelegere care avea să se încheie în anul 2018.

  Acordul încheiat este parte a un arbitraj adiţional care vizează acordul iniţial, care scade şansele unui eventual proces care ar putea fi intentat în viitor.

  Potrivit Reuters, atunci când anunţul a fost făcut, acţiunile companiei Nokia au scăzut cu 10%, din cauza pronosticului realizat de analişti, care au supraevaluat cu 100 de milioane de dolari, numai pentru vânzările de patent din 2014.

  Practic, înţelegerea a crescut vânzările de pe urma patentelor la suma de 800 de milioane de dolari pentru 2014, dar analiştii au atribuit suma de 900 de milioane de dolari.

  Nokia ar fi putut obţine o sumă mult mai mare de la Samsung, dacă nu ar fi ales să meargă pe soluţia de arbitraj, dar preşedintele Nokia, Ramzi Haidamus, a spus că „folosirea arbitrajului independent pentru rezolvarea disputelor în cazul patentelor este o practică recunoscută ca fiind cea mai eficientă„.

  Apple a ajuns la o astfel de înţelegere cu Ericsson, urmând să plătească o sumă care nu va fi divulgată, alături de mai multe sume din drepturi de autor, pe o perioada de 7 ani de utilizare a patentelor.

  Din acest punct de vedere, Nokia şi Samsung au dat dovadă de maturitate, în general producătorii de componente hardware fiind destul de reticenţi în ceea ce priveşte împărtăşirea patentelor cu alt producător. Nokia mai are un proces cu LG, deci este posibil să aibă parte şi de alte câştiguri.

  Înţelegerea presupune că, deşi a vândut divizia producătoare de smartphone-uri, compania va continua să beneficieze de pe urma patentelor pe care le deţine, până în anul 2018.

  Nokia este în proces de reorganizare, mai ales odată cu preluarea Alcatel-Lucent. Acum se concentrează pe reţelistică şi echipamente de telecomunicaţii. Nokia va primi în perioada 2016-2018 suma de 1,4 miliarde de dolari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.