More

  Seagate a fost dat în judecată: mai mulţi clienţi sunt nemulţumiţi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Seagate este ţinta unui scandal din cauza comercializării unei serii de memorii de stocare de 1,5TB şi 3TB cu care utilizatorii au întâmpinat probleme în utilizare.

  Acum, compania Seagate face obiectul unui proces care i-a fost intentat, cauza fiind tocmai aceste memorii de calitate inferioară.

  Pentru ce care nu cunosc scandalul care a fost denerat de aceste HDD-uri, principala problema este rata mare de erori şi eşecuri la copiere. Multe dintre acestea nu au reuşit să funcţioneze măcar o singură zi de utilizare.

  Ca şi cum situaţia nu ar fi fost deja suficient de gravă, clienţii care au trimis disk-urile pentru a fi schimbate, pe baza garanţiei, au primit la schimb acelaşi tip de HDD, de slabă calitate. Nimeni nu s-a mirat atunci când şi acestea au început să se strice, în primele 24 de ore de funcţionare.

  Avocatul care reprezintă un client nemulţumit, motivează procesul prin nerespectarea companiei Seagate a garanţiei. Schimbarea produsului cu un alt produs care prezintă acelaşi defect de fabricaţie înrăutăţeşte şi mai mult situaţia.

  Pentru a ne face o idee a ratei de eşec pe care aceste HDD-uri au înregistrat-o, cei de la Backblaze, care se ocupă cu testarea mediilor de stocare, au înregistrat o rată de eşec de 10% pentru cel de 3TB, respectiv 13% pentru HDD de 1,5TB. Este o rată mai mare comparativ cu Hitachi, ale cărui HDD-uri au fost mai fiabile.

  Unii argumentează că datele celor de la Backblaze nu ar fi reprezentative, din cauza modului în care au ales să realizeze testarea. Cu toate acestea, faptul că disk-urile se strică mult mai repede comparativ cu altele, ne arată că Seagate are o problemă cu această serie de produse.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.