More

  Mobile World Congress 2016: Nokia prezintă portofoliul de servicii și soluții noi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nokia anunță o serie de servicii și soluții pe care le va prezenta, în premieră, în cadrul Mobile World Congress (MWC) 2016, ce se desfășoară la Barcelona, Spania, în intervalul 22-25 februarie.

  NetGuard Security Management Center  – Interfaţă unică de control pentru toate soluţiile de securitate existente intr-o reţea multivendor

  Nokia a lansat NetGuard Security Management Center, o interfaţă unică de control pentru toate soluţiile de securitate existente într-o reţea multivendor, ușor de monitorizat și de controlat de către operatori.

  Aceasta integrează toate sistemele de securitate existente într-o rețea multivendor, pentru monitorizarea și gestionarea activităților de rețea pentru a sesiza vulnerabilități, politici de securitate și accesul în rețea.

  Soluția urmărește identificarea atacurilor în rețea prin detectarea proactivă a breșelelor de securitate, corelându-le cu informațiile de autorizare din baza de date internă. Pe baza analizei de securitate, sunt declanșate intervenții corective automate sau operatorii sunt sprijiniți să soluționeze manual situația.

  Sistemul optimizează configurarea parametrilor de securizare și reduce astfel riscul de atacuri asupra infrastructurii de rețea.

  Știai că?

  Securitatea este o problemă reală pentru Internetul Lucrurilor (IoT). Orice dispozitiv cu o adresă IP este o potențială țintă a unui atac malware. Potrivit Barometrului Vodafone 2015, 64% dintre reprezentanții companiilor respondente au nominalizat securitatea și confidențialitatea ca cele mai comune obstacole în calea adoptării soluțiilor machine-to-machine.

  LTE-Advanced Pro – Viteză de upload de 4 ori mai mare și de download de 3 ori mai mare fără suplimentarea echipamentelor

  Nokia va prezenta la MWC 2016 soluțiile LTE Advances și LTE-Advancee Pro, care îmbunătățesc substanțial capacitatea rețelelor TD-LTE and FDD-LTE. Demonstrațiile vor utiliza în premieră tehnologiile 3D Beamforming și 8×4 Intelligent Beamforming, cu capacități unice de agregare a furnizorilor de servicii de telecomunicații, care pot crea împreună un spectru de frecvențe optimizat pentru viteze mai mari și lățime de bandă mai mare, și agregarea furnizorilor cuplată cu o metodă de modulație avansată, pentru a tripla rata de uplink a datelor.

  Operatorii pot susține mai mulți utilizatori în rețea fără suplimentarea echipamentelor, îmbunătățindu-le experiența prin oferirea de trafic suplimentar în aria de acoperire a unei celule. Noile tehnologii sunt determinate, în mare parte, de evoluția software, și vor fi implementate pe stațiile existente, dar și integrate în arhitecturi administrate în cloud. Viteza mai mare și o rețea mobilă de bandă largă mai fiabilă îi ajută pe operatori să își crească veniturile, să reducă pierderile și să deschidă noi oportunități de business în mediul enterprises.

  Principalele beneficii pentru operatori:

  » Viteză de upload de 4 ori mai mare și de download de 3 ori mai mare, cu spectrul TD-LTE-Advanced Pro.

  » Soluția Nokia INTER-SITE CA pentru TDD-FDD LTE poate fi implementată fără suplimentarea echipamentelor.

  Știai că?

  » Nokia a demonstrat atingerea unui trafic record de 4.1 Gbps rulând soluția sa de agregare a furnizorilor de servicii de telecomunicații LTE-Advanced Pro TDD-FDD LTE pe stația Flexi Multiradio 10 (Base Stations), alături de operatorii China Mobile și Ooredoo. Acest record de viteză nu a fost depășit până acum.

  » În urma achiziției cu success a Alcatel-Lucent, noua companie Nokia este furnizorul de rețele LTE și TD-LTE pentru cei mai mari 15 operatori cu rețele 4G ai lumii și lider de piață în tehnologia TD-LTE, potrivit raportului Dell’Oro din trimestrul al 3-lea din 201.5

  POP-UP NETWORK şi GEO-DATA

  Pop-up Network – sfârşitul lipsei de semnal la evenimentele cu public numeros şi Geo-Data – imagini 3D despre comportamentul clienţilor, performanţa terminalelor şi a reţelelor.

  Două noi servicii Nokia, Pop-up Network și Geo-Data, vor sprijini operatorii să se diferențieze prin experiențele oferite clienților și vor putea fi implementate fără investiții inițiale din partea operatorilor.

  Principalele beneficii pentru operatori:

  » Nokia Pop-up Network oferă viteză în uplink și capacitate de trei ori mai mari pentru evenimentele cu public numeros, rezultând în sfărșitul lipsei de semnal pentru utilizatori.

  » Nokia Pop-up Network reduce costul total de utilizare cu până la 80% și le permite operatorilor să se diferențieze prin experiențele oferite clienților care participă la evenimente în aer liber, în spații aglomerate.

  » Nokia Geo-Data îmbunătățește imaginile în 3D, pentru a urmări comportamentul clientului și performanțele terminalelor, a aplicațiilor și a rețelei, ajutând operatorii să-și îmbunătățească configurarea rețelei, vânzarile și marketingul.

  Știai că?

  Într-o rețea mobilă, raportul între traficul de uplink și cel de downlink este de aproximativ 1:10, adică datele transmise din rețea către terminalul mobil sunt de 10 ori mai mari decât vice-versa. Acest lucru se schimbă radical în cazul unui concert în aer liber, de exemplu, în condițiile în care utilizatorii din public încarcă fotografii, videouri și transmit mesaje în social media. În orele de vârf, raportul uplink-downlink poate fi inversat la 3:1, punând presiune pe rețelele operatorilor.

  AirFrame Data Centre Solution – servere, software şi servicii Open Compute project (OCP) pentru data centere

  Nokia va încorpora designul Open Compute Project (OCP) în portofoliul său de soluții pentru data centre AirFrame, oferind eficiență, densitate, răcire și consum energetic mai bune – caracteristici cheie care au ajutat Facebook să facă economii în costurile operaționale de peste 2 miliarde de dolari, pe parcursul ultimilor trei ani. Aceste caracteristici vor reduce în mod semnificativ costurile de operare și vor permite îmbunătățirea serviciilor, livrate la calitatea specifică furnizorilor pe o platformă IT deschisă.

  Nokia își propune să devină furnizor de soluții OCP, oferind gama completă de soluții pentru data centere pentru clienți din industria teleco, IT și din mediul enterprise.

  Știai că?

  Nokia a fost primul furnizor care, odată cu lansarea AirFrame Data Center Solution, în iunie 2015, a combinat eficient beneficiile tehnologiilor cloud computing pentru a satisface cerințele stricte ale companiilor de telecomunicații. Nokia AirFrame Data Center Solution este compatibil 5G și susține necesitatea mai multor arhitecturi cloud distribuite, esențiale pentru a oferi latență foarte joasă și viteză foarte mare de procesare a datelor.

  SCORE, high power small cell şi Flexi Zone  – inovaţie în domeniul small cell şi îmbunătăţirea portofoliului

  Nokia continua să își extindă capabilitățile portofoliului small cell cu o nouă familie de produse, incluzând o nouă categorie de celule. Nokia Flexi Zone Mini-Macro Base Station este o celulă compactă și ușor de implementat care livrează o putere de 2 X 20W pentru a permite operatorilor să acopere mai rapid și la un cost mult mai bun zonele din rețea rămase descoperite.

  Alte inovații lansate la Mobile World Congress 2016 includ asitența pentru capabilitățile LTE-Advanced Pro LWA integrate în celulele de mici dimensiuni care permit folosirea spectrului nelicențiat pentru a îmbunătăți performanța rețelei celulare și pentru a oferi viteze foarte mari de transfer de date abonaților și noi opțiuni de sincronizare, în același timp cu reduceri semnificative de cost.

  Demonstrațiile de tehnologii inovative vor include planificarea și coordonarea caracteristicilor Nokia Flexi Zone Controller, elemente esențiale care îmbunătățesc semnificativ performanțele celulei până la marginea acesteia.  Pe măsură ce rețelele se transformă și se adaptează schimbărilor care apar în era cloud, iar oamenii folosesc tot mai mult aplicațiile de acest gen, celulele de mici dimensiuni vor avea un rol cheie în ecosistemul de telecomunicații pe care îl va sprijini să livreze performanțele și acoperirea asumate de operatorii de telecomunicații.

  Implementarea celulelor de mici dimensiuni în zonele urbane este simplificată semnificativ cu ajutorul noului serviciu Nokia SCORE (Site Certified for Overall Relative Efficiency). Acum, operatorii pot compara cu ușurință și alege celulele care le satisfac cel mai bine nevoile, beneficiind de implementare mai rapidă cu până la 30% și de costuri totale de operare mai mici cu până la 20%, grație ciclului de implementare mai scurt.

  Știai că?

  În cadrul unor evenimente create special pentru a testa tehnologia, Nokia Flexi Zone Micro Base Stations a susținut aproape 600 de utilizatori activi în LTE per celulă, stabilind un record mondial pentru cele mai încărcate celule.

  FastMile – conectează zonele rurale la broadband şi optimizează folosirea spectrului utilizat cu tehnologia LTE

  Nokia a lansat FastMile, soluția care le permite operatorilor să utilizeze tehnologia radio LTE pentru a oferi conectivitate broadband în zonele rezidențiale greu accesibile, optimizând folosirea spectrului utilizat cu tehnologia LTE .

  Principalele beneficii:

  » Modemul rezidențial pentru exterior, dotat cu antenă care își ajustează automat raza de acțiune, oferă acoperire de până la de 3,5 ori mai mare, comparativ cu rețelele mobile standard.

  » Router-ul rezidențial de interior cu Wi-Fi / GigE oferă conectivitate

  » Controler în cloud ce rulează pe Nokia AirFrame pentru a monitoriza rețeaua și a asigura un minim de viteză de transfer pentru toți utilizatorii.

  » Le permite operatorilor de rețele mobile să beneficieze de celulele deja instalate.

  » Echipamentul rezidențial ușor de instalat duce la adopția facilă și cu costuri mici de implementare.

  Știai că?

  Potrivit celor mai recente date ale International Telecom Union ICT, 20% dintre gospodăriile din țările dezvoltate și 66% dintre cele din țările în curs de dezvoltare nu au acces la Internat. Peste 4 miliarde de persoane din țările în curs de dezvoltare nu au acces la Internat.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.