More

  Câte ore de somn sunt necesare în funcţie de vârsta pe care o ai

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Fiecare minut de somn contează şi îţi influenţează starea de sănătate şi productivitatea. În plus, un somn de proastă calitate influenţează rezultatele pe care le obţinem acasă şi la locul de muncă, dar şi relaţia de cuplu sau cea pe care o avem cu prietenii şi familia.

  Indiferent de vârstă, noi toate avem nevoie de somn. Numărul de ore şi calitatea somnului nostru dictează modul în care ne simţim pe parcursul zilei şi influenţează cât de productive suntem în următoarele ore. Somnul este, totodată, crucial pentru o sănătate bună şi poate avea un impact serios asupra inimii şi sistemului nostru cardiovascular.

  Somnul de calitate este chiar mai important pentru acele persoane care suferă de boli cronice şi de diverse dureri. Deşi mai jos sunt câteva indicaţii şi recomandări de la National Institute of Sleep, numărul de ore de somn de care un individ are nevoie este un factor ce variază de la om la om.

  Numărul de ore de somn este parţial determint de genetică, dar, totodată, de sănătatea persoanei şi de calitatea somnului de care se bucură individul peste noapte.

  Un alt lucru pe care trebuie să îl reţii este că toate orele şi minutele de somn contează. De exemplu, dacă adormi preţ de o oră în timp ce te uiţi la un film după-amiaza, acest interval se va lua în considerare când vine vorba de timpul total de somn al acelei zile.

  Află de pe Feminis.ro care sunt orele de somn de care ai nevoie, în funcţie de grupa de vârstă, într-o perioadă de 24 de ore.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.