More

  Super Bowl 50 are loc pe unul dintre cele mai high-tech stadioane din lume

  Stadionul high-tech pe care va avea loc Super Bowl 50 a fost finalizat în urmă cu 2 ani de zile şi a presupus investiţii de 1,2 miliarde de dolari.

  Pe Stadionul Levi’s din Santa Clara, vizitatorii au ocazia să vadă o serie de caracteristici inovative, mai ales pentru că acesta este considerat unul dintre cele mai high-tech stadioane din lume.

  Dat fiind faptul că stadionul este plasat în inima Silicon Valley, s-au depus eforturi considerabile pentru ca proiectul să fie cât mai dezvoltat din punct de vedere tehnologic. Totuşi, asta nu înseamnă că nu s-a acordat o foarte mare atenţie ca stadionul să fie cât mai durabil cu putinţă.

  Iată câteva dintre cele mai impresionante tehnologii implementate în acest stadion, unde are loc Super Bowl 50.

  » Stadionul are propria reţea Wi-Fi pentru ca fanii să fie în permanenţă conectaţi la internet. Există peste 640 de kilometri de cabluri în întregul stadion şi mai mult de 1,000 de puncte de acces Wi-Fi, oferind acces la internet de la 3 metri distanţă.

  » Există o aplicaţie a stadionului care permite persoanelor să comande mâncare de pe scaune şi să localizeze cea mai apropiată toaletă, fără ca acestea să mai fie nevoite să stea la coadă. Aplicaţia poate fi, de asemenea, folosită pentru achiziţionarea biletelor şi a permiselor de parcare. Mai mult decât atât, aceasta oferă chiar video-uri cu reluări ale celor mai importante momente din joc.

  9

  » Balizele Bluetooth ajută participanţii să ajungă mult mai uşor la scaunele lor. Există aproximativ 70,000 de scaune pe stadion, dar asta nu înseamnă că va fi dificil să îţi găseşti locul cât mai repede cu putinţă. Aplicaţia foloseşte conexiunea Bluetooth pentru a te ghida la scaunul plătit.

  » Stadionul are cel puţin 20,000 de panouri solare.

  » De asemenea, are 2 508.38208 m2 de grădină pe acoperiş cu 16 specii de plante tolerante.

  » Vizitatorii pot, de asemenea, să verifice cât de multă energie se consumă pe stadion în cadrul unui singur meci. Există un panou imens unde fanii pot vedea măsurătoarea energiei, a apei şi a aerului, ca de altfel şi a datelor mobile.

  » Stadionul foloseşte 85% apă reciclată pentru activităţi precum irigarea.

  4

  » Sunt implementate mai mult de 600 de camere de supraveghere peste tot pe stadion.

  » Sunt mai mult de 2,000 de televizoare Sony în interiorul spaţiului de desfăşurare, ca de altfel şi 70 de televizoare 4K, care sunt aşezate în apartamente. În plus, mai sunt 2 display-uri LED gigant la fiecare ieşire. Acestea au 14 metri înălţime şi 60 de metri lungime.

  2

  » Fanii îşi pot încărca dispozitivele mobile cu ajutorul celor 200 de staţii de încărcare amenajate pe stadion. VIA

  Foto: Reuters

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here