More

  Ringxietatea, sindromul care te face să te simţi bântuit de fantome

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Psihologii sunt de părere că persoanele care nu sunt sigure de prieteniile pe care le au cu cei din jur sau cu cei din familie sunt mai predispuşi la a auzi telefonul sunând, deşi nimeni nu le caută de fapt.

  Dacă ţi s-a întâmplat până acum să întinzi mâna la telefon pentru a vedea cine te-a apelat, deşi telefonul nu a sunat niciodată, cel mai probabil suferi de „ringxietate”, potrivit academicienilor.

  Psihologii sunt de părere că persoanele care nu sunt sigure pe prieteniilor lor sau pe compania anumitor oameni, ar putea dezvolta sindromul ringtonurilor fantomă, a notificărilor sau a vibraţiilor cauzate de mesaje non-existente.

  Acesta este o tulburare care va afecta generaţia dependentă de tehnologie, care este în continuă căutare a contactului cu alte persoane şi de afirmare.

  „Utilizatorii de dispozitive mobile au raportat confruntarea cu apeluri şi/sau vibraţii asociate cu apeluri şi mesaje primite, doar pentru a afla că nu au fost înregistrate, de fapt, niciun apel şi niciun mesaj”, a declarat Dr. Daniel Kruger de la Universitatea din Michigan.

  Kruger şi Jaikob Djerf de la Universitatea din Michigan au comparat frecvenţa apelurilor fantomă şi a notificărilor de la 411 voluntari care au avut fie probleme cu anxietatea provocată de faptul că au fost abandonaţi, fie de cea provocată de distanţa de partenerul de viaţă.

  8 din 10 spun că au experimentat vibraţii fantomă, în vreme ce aproape jumătate spun că au „auzit” telefonul sunând.

  Noul studiu, publicat în Cyberspychology, Behaviour and Social Networking, precizează că „numărul persoanelor care experimentează apeluri fantomă sau vibraţii fantomă este în continuă creştere şi fenomenul se leagă în mod deosebit de sentimentele negative, durerile de cap, stres şi problemele cu somnul”, precizează redactorul-şef, Dr. Brenda Wiederhold.

  Luna trecută, Universitatea Georgia Tech a publicat o lucrare sugerând că 9 din 10 persoane suferă acum de „sindromul vibraţiilor fantomă”, când spasmele musculare minore sunt confundate cu primirea unui mesaj pe telefonul personal.

  „Multe persoane îmi spun că asta li s-a întâmplat şi lor, dar credeau că sunt singurele persoane care experimentează această situaţie, pentru că sunt mai ciudate”, declară Robert Rosenberg, profesor la Georgia Tech.

  Un studiu din anul 2010 realizat de Michael Rothberg şi colegii săi a descoperit că aproape 70% dintre medicii dintr-un spital din Massachusetts suferă de vibraţii fantomă. Un studiu mai recent al studenţilor de la un colegiu din America a descoperit că cifra s-a ridicat la 90%. VIA

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.