Facebook loveşte din nou! Ce îţi va apărea în curând în News Feed

Cristian Gănescu
- 11.02.2016, 11:32 în Online
0

SHARES

Facebook, pe lângă faptul că este cea mai populară reţea de socializare, este şi un model de business, care devine din ce în ce mai profitabil, motiv de bucurie pentru investitori. Dar care este preţul acestui succes?

Facebook a introdus reclamele video, interactive, care pană acum au fost destul de uşor de ignorat. Sunetul nu este activ până în momentul în care utilizatorul accesează reclama, iar dacă scrollezi mai departe, iar reclama părăseşte ecranul activ, sunetul se opreşte şi el.

Această practică deloc agresivă nu a adus cele mai bune rezultate, nici pentru Facebook, nici pentru clienţi, motiv pentru care pe viitor vom observa câteva schimbări în modul de distribuire şi comportament al acestor tipuri de reclame video.

Reclamele video vor avea subtitrare

Facebook a anunţat pe blogul oficial că va pune la dispoziţia clienţilor săi un program care permite introducerea subtitrărilor pentru reclamele video pe care aceştia le transmit prin reţeaua de socializare.

Ideea din spatele acestei strategii este de a atrage atenţia cititorului şi de a-l determina să se oprească pentru a citi măcar mesajul pe care reclama vrea să îl transmită.

O explicaţie pentru performanţa slabă a reclamelor video poate fi găsită şi în volumul foarte mare de video-uri care sunt distribuite de utilizatori. Oarecum, strategia adoptată de Facebook pentru a promova platforma video a avut un impact negativ asupra modului prin care monetizează acest tip de conţinut.

Această actualizare nu va fi disponibilă cât de curând, iar în prima fază, de subtitrare vor beneficia numai reclamele video în limba engleză.

Cu toate acestea, întroducerea acestei funcţionalităţi poate avea şi un efect pozitiv asupra modului în care agenţiile abordează modul de promovare al produselor. Textele vor trebui să fie mai scurte şi cât mai cuprinzătoare, fără excese şi adaosuri.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!