Interpretare vise: 11 vise comune şi ce înseamnă ele cu ADEVĂRAT

Mădălina Gănescu
de - acum 2 ani în Cultura

„Visele sunt o serie de imagini, care sunt aparent contradictorii şi fără sens, dar apar în realitate dintr-un material psihologic care produce o semnificaţie clară.” – Carl Jung.

Carl Jung, psiholog, a fost una dintre primele persoane care au crezut că visele sunt fereastra către subconştient. Aceasta a crezut că visele noastre au înţelesuri subtile pentru ca noi să le putem interpreta.

Sigmund Freud, care a fost mentorul lui Jung, a considerat că fiecare vis este de natură sexuală, dar Jung nu a fost de acord. Multe simboluri, potrivit lui Jung, au un sens comun mult mai profund.

Mai jos, am pregătit un ghid spre unele dintre cele mai comune vise şi înseamnă acestea. Tu ai avut vreo un vis din cele de mai jos?

Cazi în somn

Căderea reprezintă un „steag roşu” în subconştient, sugerând că ai pierdut controlul asupra unei situaţii majore din viaţa ta. Este o ocazie ideală să te ocupi de anumite relaţii personale sau profesionale până nu este prea târziu.

Îţi cad dinţii

Dacă visezi că îţi cad dinţii înseamnă că ţi-ai pierdut încrederea în tine. Totuşi, pierderea dinţilor poate reprezenta schimbare sau o situaţie neaşteptată care te determină să îţi pierzi încrederea în tine.

Sarcina

Dacă experimentezi sarcina sau afli în vis că eşti însărcinată, înseamnă că îţi va veni în curând o idee care îţi va aduce succes sau vei lucra la un proiect creativ. Sarcina în vis este rareori corelată cu dorinţa de a deveni părinte, lucru ce depinde de preferinţele pe care le are visătorul în viaţa de zi cu zi.

Zbori

Dacă visezi că zbori, nu trebuie să o iei ca pe un semn că pierzi controlul asupra vieţii tale. Zborul indică de cele mai multe ori faptul că lucrurile se aşază la locul lor, fără să mai fi nevoit să deţii controlul absolut.

Te urmăreşte cineva

Majoritatea persoanelor presupun că dacă sunt urmărite în vis înseamnă că fug de probleme, dar specialişti spun că semnificaţia visului reprezintăexact opusul. Te urmăreşte subconştientul şi te motivează să confrunţi o problemă sau să dai piept cu o frică pe care o ai.

Moarte

Dacă visezi moarte, acest lucru ar putea însemna că în viaţa ta au loc schimbări emoţionale puternice sau se va întâmpla ceva neaşteptat în viaţa ta personală. Scopul acestui vis este de a face loc evenimentelor noi şi frumoase care ţi se pregătesc.

Nuditate

Dacă ai vise în care te găseşti total dezbrăcat în public, sunt şanse să treci printr-o perioadă în care te vei simţi vulnerabil sau anxios cu privire la ceea ce se întâmplă în viaţa ta.

Dai un test

Dacă visezi că dai un test înseamnă că treci printr-o situaţie stresantă, de care va depinde viaţa ta. Dacă dai un test sau un examen în vis, este bine să ţii cont de faptul că deşi anxietatea pune stăpânire pe viaţa ta, este bine să încerci să priveşti lucrurile din exterior.

Desenezi sau pictezi

Dacă desenezi în vis înseamnă că eşti încântat de ceea ce se întâmplă în viaţa ta şi trăieşti sentimente intense, rezultate dintr-o relaţie, o luptă personală sau o traumă care a avut loc recent în viaţa ta.

Şerpi

Dacă visezi că vezi sau interacţionezi cu un şarpe, înseamnă că în curând vor avea loc transformări importante în viaţa ta. Visul ar putea reprezenta, de asemenea, renaştere, realizare pe un anumit plan din viaţa ta sau trecere de la bine la rău şi invers.

Întreţii relaţii sexuale

Dacă nu eşti într-o relaţie şi visezi că treci printr-o experienţă sexuală, subconştientul îţi transmite că este momentul să explorezi mai mult. Pentru cei care sunt într-o relaţie, este momentul să îşi reanalizeze relaţia cu partenerul de viaţă, poate este cazul să priveşti jumătatea dintr-o cu totul altă perspectivă sau trebuie să începi să mai încerci şi altceva pentru a face viaţa de cuplu mai specială.

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ