More

  iPhone 7 nu va mai avea procesor produs de Samsung

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit The Electronic Times, Compania Producătoare de Semiconductoare din Taiwan, cunoscută drept TSMC, a ajuns la o înţelegere cu Apple pentru a fi singurul furnizor de procesoare folosite pe următoarea generaţie de iPhone.

  TSMC şi Samsung au împărţit sarcina pentru modelele iPhone anterioare, iPhone 6s şi iPhone 6s Plus, în ceea ce priveşte producţia de procesoare.

  Se pare că, TSMC a reuşit să câştige în faţa Samsung mulţumită tehnologiei de producţie de 10 nanometri. Compania se aşteaptă să înceapă producţia următoarei generaţii de cipuri, cunoscută drept A10, undeva în luna iunie. În ceea ce priveşte lansarea iPhone 7, aceasta va avea loc cel mai probabil în luna septembrie a acestui an.

  TSMC a produs procesorul A8 pe care îl găsim pe iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, dar Samsung a contribuit la producerea procesorului A9 utilizat pe iPhone 6s şi iPhone 6s Plus. Cu acest parteneriat, totuşi, s-au iscat şi o serie de controverse.

  După lansarea iPhone 6s şi 6s Plus de anul trecut, utilizatorii au început să observe diferenţe în ceea ce priveşte performanţa modelelor, în funcţie de procesorul pe care îl aveau acestea, A9 de la TSMC sau A9 de la Samsung.

  Testele video cu iPhone-urile 6s care au implementate procesoare de la TSMC se răcesc mai repede şi au o durată de viaţă a bateriei mai mare decât o au procesoarele produse de Samsung.

  Apple a şi comentat pe tema diferenţelor mari, spunând că „are la cunoştinţă o serie de diferenţe” în ceea ce priveşte durata de viaţă a bateriei, care variază cu până la 2 – 3% una de cealaltă.

  Au existat, de asemenea, o serie de controverse cu privire la modul în care a reuşit Samsung să ia parte la producţia de procesoare A9. Un tribunal din Taiwan a hotărât că un director şi dezvoltator de la TSMC a dezvăluit companiei Samsung o serie de secrete esenţiale, permiţându-i gigantului să vină din urmă şi să câştige producţia de cipuri A9.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.