More

  Specialiştii trag un semnal de alarmă pentru toţi utilizatorii Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Zi de zi, utilizatorii Android sunt ţinta ameninţărilor informatice care se manifestă prin intermediul aplicaţiilor invizibile care distribuie conţinut publicitar nedorit.

  Potrivit Bitdefender, în ultimele trei luni din 2015, aplicațiile de tip adware HiddenAds și HiddenApp au putut crea trafic suplimentar consistent către site-urile selectate de către atacatori și, în consecință, au reprezentat un mod facil de a genera recurent încasări substanțiale cu un efort minim.

  „Hackerii se folosesc de un vid legislativ prin care pot infecta terminalele Android ale utilizatorilor din România cu viruși de tip adware, meniți să promoveze agresiv anumite pagini sau reclame, întrucât amenințarea poate fi cu greu catalogată drept infracțiune, câtă vreme nu creează pagube materiale cuantificabile, ci doar îngreunează capacitatea de a folosi dispozitivul la potențialul maxim.

  În plus, amenințările de tip adware HiddenAds și HiddenApp pot trece cu ușurință de filtrele de securitate ale magazinului Google Play, pentru că se integrează în aplicații de încredere și simulează un comportament aparent legitim care nu poate fi detectat și asociat altor tipuri de infecții (…)

  Reclamele online pot afecta funcționalitatea terminalului cu sistem de operare Android și pot produce o experiență neplăcută în utilizare, în special navigarea la viteze lente, blocarea dispozitivului sau descărcarea bateriei în timp foarte scurt”, precizează specialiștii Bitdefender.

  Un studiu realizat de Bitdefender la finalul anului 2014 a arătat că una din trei rețele de publicitate online ar putea servi malvertising, un tip de atac ce poate infecta utilizatorii cu viruși, prin reclame găzduite chiar și pe site-uri legitime. De asemenea, aproximativ 7% din numărul total de reclame online infectează utilizatorii cu viruși sau îi păcălesc cu fraude, spam și phishing.

  Specialiștii Bitdefender apreciază că amenințările de tip ransomware vor continua să producă pagube utilizatorilor români și în 2016, după ce, în luna mai din 2015, această clasă de viruși a vizat circa 1.000 de terminale din România, prin atacuri originare de la servere localizate în Ucraina.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.