More

  Primul oraş din lume care înlocuieşte telefoanele publice cu tablete Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Telefoanele publice au devenit istorie, iar puţini îşi mai amintesc de vremea în care acestea se găseau aproape la fiecare colţ de stradă. Odată cu dezvoltarea tehnologiei acestea au dispărut, dar locul lor este luat acum de un alt dispozitiv.

  Problema o constituie numeroasele cabine telefonice, care rămân în acest fel goale, neutilizate şi inutile. Cu toate acestea, municipalitatea oraşului New York City a găsit soluţia perfctă pentru a refolosi aceste cabine: transformarea lor în hotspoturi Wi-Fi gratuite. Acum, vor fi şi mai folositoare prin adăugarea unor tablete Android, disponibile oricui are nevoie de ele.

  Iniţiativa este promovată de LinkNYC în dorinţa ca oricine să poate verifica email-ul, să găsească adresa pe care o caută sau chiar să iniţieze apeluri Wi-Fi, indiferent dacă este de pe propriul dispozitiv sau de pe tableta publică.

  LinkNYC-640x425

  Tablete Android sunt create special pentru acest proiect şi sunt foarte rezistente. Acestea au o carcasă care poate suporta orice fel de abuzuri, fie că este vorba de impact sau intemperii.

  Primarul Bill de Blasio doreşte utilizarea acestor tablete şi pentru afişarea unor mesaje de interes general, cum ar fi evenimente sau afişarea anunţurilor cu animale de companie pierdute.

  Aceste chioşcuri au şi o mufă pentru căşti, dar şi porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor personale, dacă este necesar. La momentul actual, numai 12 astfel de chioşcuri sunt active, dar se aşteaptă ca încă 500 să fie instalate până în luna iulie a acestui an. În final, numărul total va fi de 7.500 de chioşcuri operaţionale.

  Acest proiect este absolut necesar pentru un oraş care este foarte dinamic, un oraş care nu doarme şi unde circularea informaţiei este esenţială.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.