More

  Smartwatch-urile au devansat ceasurile elveţiene pentru prima dată

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pentru prima dată în istorie, vânzările de smartwatch-uri au devansat vânzările de ceasuri elveţiene, potrivit Strategy Analytics.

  O nouă analiză de cercetare a firmei citate estimează că, în trimestrul al 4-lea din anul 2015 au existat 8.1 milioane de comenzi de smartwatch-uri, în comparaţie cu 7.9 milioane de unităţi de ceasuri elveţiene.

  Deloc surprinzător, Apple şi Samsung au condus piaţa smartwatch-urilor cu 8 din 10 smartwatch-uri comandate la nivel mondial.

  Industria de ceasuri elveţiene a cunoscut o scădere a vânzărilor pe pieţele din Hong Kong şi Statele Unite ale Americii, cele mai mari 2 pieţe când vine vorba de dispozitivele de înaltă calitate.

  Comenzile de ceasuri elveţiene au fost destul de mari în comparaţie cu orice alt competitor de pe piaţă, dar nu suficient de mari cât să nu fie devansate de smartwatch-uri în al 4-lea trimestru al anului trecut.

  Combinaţia francului puternic cu economia încetinită a afectat preţurile ceasurilor high-end de la producători de ceasuri precum Rolex şi Audemars Piguet, iar acest lucru nu este niciodată bun pentru o industrie unde 1 sau 2 % din comenzi sunt evaluate la mii de dolari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.