More

  Volvo înlocuieşte cheile de la maşină cu smartphone-ul

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De când a fost inventat autoturismul, şoferii s-au confruntat cu veşnica problema „unde am pus cheile de la maşină”? Volvo vine cu o soluţie pentru a rezolva odată pentru totdeauna această problemă.

  Dacă există un lucru de care nu ne dezlipim niciodată, acesta este smartphone-ul. Compania Volvo vrea ca până în anul 2017, şoferii să renunţe de tot la cheile de la maşină în favoarea aplicaţiei pentru smartphone.

  Compania a anunţat că vrea în viitor să renunţe la cheile fizice, chiar începând cu anul 2017, în favoarea unei aplicaţii Volvo, care va comunica prin Bluetooth şi va controla toate funcţiile.

  Cu aplicaţia Volvo, proprietarul poate încuia şi descuia vehiculul, poate porni motorul şi poate deschide portbagajul, cu condiţia ca dispozitivul să fie în raza de acţiune a maşinii. Mai mult, aplicaţia poate rula pe mai multe dispozitive, astfel fiecare membru al familiei poate dispune de o cheie, cât şi de un singur dispozitiv pentru a avea acces la mai multe maşini.

  Volvo promovează această funcţionalitate ca o practică de a folosi vehiculul alături de alte persoane. Posesorii de autoturisme vor putea transfera cheile altor persoane, pe alte dispozitive, pentru a putea utiliza vehiculul respectiv.

  Alţi producători permit folosirea smartphone-ului pentru a gestiona diferite funcţii, între care Tesla şi BMW, dar niciunul nu a înlocuit cheia fizică cu aplicaţia de smartphone.

  Crearea acestei funcţii poate avea un impact major asupra pieţei auto, mai ales al fenomenului de utilizare multiplă a maşinii, numărul proprietarilor de vehicule fiind în continuă scădere.

  Cheia digitală pe care Volvo vrea să o lanseze constituie o ameninţare şi pentru companiile care închiriază maşini. Dacă Volvo crează o astfel de tehnologie, platforma în sine devine un concurent direct al firmelor de „rideshareing”.

  Această tehnologie va fi disponibilă în primă fază într-un număr limitat, iar acesta va constitui un test pentru o lansare a producţiei în masă.

  Cei care au problemă tot timpul cu cheile de la maşină, cu siguranţă vor primi această veste cu entuziasm. Să sperăm că acest proces va fi unul rapid şi fără probleme.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.