More

  Apple nu poate fi obligat de poliţie să deblocheze un iPhone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Companiei Apple i s-a cerut prin ordin judecătoresc să deblocheze un iPhone care aparţine unuia dintre autorii atentatului care s-a soldat cu 14 morți la începutul lunii decembrie.

  Gigantul Apple este angajat într-o dispută foarte mediatizată cu autoritățile americane care au dorit asistență pentru a debloca iPhone-ul unuia dintre autorii atacului de la San Bernardino (California) comis de către un cuplu de musulmani radicalizați.

  Luni, un judecător din New York a decis că poliția și-a depășit autoritatea cerând companiei Apple să ajute la deblocarea unui iPhone care a aparținut unui bărbat suspectat de trafic cu droguri, informează AFP.

  „În final, întrebarea la care trebuie să se răspundă în acest caz și în alte dosare identice din țară nu este dacă guvernul ar trebui să poată constrânge Apple să ajute la deblocarea unui aparat, ci dacă legea „All Writs Act” permite soluționarea acestui caz și a altora de același tip care vor urma. Concluzionez că nu este cazul”, a menționat judecătorul James Orenstein în decizia sa de 50 de pagini.

  Desigur, vorbim de o decizie care vizează un caz diferit, dar în care poliţia a depus o cerere identică celei din cazul San Bernardino pentru a avea acces la datele din iPhone-ul unui suspect.

  „Este datoria noastră să informăm cetățenii americani că instrumentele pe care le folosim pentru a-i proteja devin mai puțin eficiente”, este de părere James Comey de la FBI. „În cazul în care există zone în viața americanilor care rămân inaccesibile chiar și cu mandate legale, ce înseamnă aceasta? Care sunt costurile?”, mai precizează acesta.

  CEO-ul Apple, Tim Cook, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că decizia judecătorească care impune Apple să deblocheze iPhone-ul din cazul San Bernardino ar putea reprezenta un precedent care ameninţă siguranţa utilizatorilor. Cererea poliţiei respinsă luni de judecătorul Orenstein vine în sprijinul avertismentului liderului Apple.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.