More

  Tesla Model 3: Tot ce trebuie să ştii despre maşina electrică a anului 2017

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Misiunea companiei Tesla, de a introduce pe piață o flotă de mașini electrice, este cu un pas mai aproape de realizare odată cu lansarea noului prototip Tesla Model 3.

  Noul model va fi prezentat pe data de 31 martie. Câteva detalii legate de preț și gamă au fost deja dezvăluite, însă mai multe detalii vor fi dezvăluite abia la marea prezentare. Conform specialiștilor în domeniul auto, acest autoturism promite extrem de mult atât în ceea ce privește prețul de lista, cât și când vine vorba de performanțele de top.

  Agenţia de ştiri Bloomberg estimează că prețul final va ajunge la aproximativ 25.000 de dolari în unele state, fiind astfel mai avantajos decât modelul produs de General Motors , Chevrolet Bolt EV, al cărui preț este în jur de 37.500 de dolari. Acest detaliu este important deoarece Bolt este considerat principalul competitor al Model 3 (full electric) și va fi lansat înaintea acestuia.

  În luna februarie, CEO-ul companiei producătoare, Elon Musk, spunea despre noul model că nu va avea mult mai multe caracteristici comparativ cu cel anterior. „Suntem foarte mulțumiți de rezultate! Vom restrânge numărul caracteristicilor la Model 3, în comparaţie cu Model X, în speranța că vom evită repetarea greșelilor. Astfel, cu fiecare an ce va urma vom introduce noi opțiuni la Model 3, în loc să încercam să le compilăm într-un singur an”, a declarat Musk în timpul evenimentului Tesla din Chambourcy, France.

  it-wont-have-as-many-features-as-other-tesla-cars
  Deși șeful de la Tesla nu a precizat la ce va renunță compania, este foarte probabil că Model 3 să nu fie prevăzut cu uși „aripi de șoim” (Falcon Wings) prezentate pe Model X, deși chiar el anunța asta în luna octombrie pe Twitter.

  but-teslas-chief-technology-officer-recently-said-he-thinks-people-will-be-surprised-at-how-many-features-it-will-have
  Cu toate astea, președintele companiei declară că, în opinia lui, oamenii vor fi surprinși de numărul mare de caracteristici pe care noul model îl va avea și că acesta reprezintă noua generație de tehnologie Tesla.

  Este foarte probabil ca noul model să includă și un hardware pentru pilot automat, care este un sistem semi-automat de la Tesla. Cumpărătorii, probabil, vor trebui totuși să plătească suplimentar pentru a activa sistemul, deși asta nu e o certitudine, deoarece compania pune mare accent pe pilot automat în acest moment și consideră că viitorul aparține mașinilor care se conduc singure.

  Electrek’ s Seth Weintraub subliniază că, încercarea de a proiecta un nou design de mijloc poate costa Tesla mai mult decât dacă ar merge pe cel folosit deja. Model 3 se preconizează că va fi cu 20 % mai mic decât Model S și va putea fi comparat din punct de vedere al dimensiunilor cu Audi A4. Producția noului model se preconizează că va începe în 2017.

  it-will-have-a-range-of-more-than-200-miles-per-charge
  Modelul Tesla S70 D are o autonomie de 380 km, având în vedere speculaţiile potrivit cărora Model 3 va ceda undeva între 50 kwh și 70 kwh, ne putem aștepta la performanțe similare.

  the-model-3-will-be-produced-in-teslas-fremont-factory-but-eventually-it-will-be-produced-in-china
  Fiind cunoscută cererea mare din China pentru mașini eco, aceasta va fi o piață cheie pentru producători. Tot aici este foarte probabilă și deschiderea unei fabrici care însă nu o va înlocui pe cea din US. Mașina va putea fi comandată începând cu 31 martie de la dealerii auto sau poţi face o precomandă online începând cu 1 aprilie. Pentru precomandă este necesar un avans de 1000 dolari.

  youll-be-able-to-pre-order-the-model-3-on-march-31

  img_3258

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here