More

  Autobuze high-tech pentru transportul public de persoane

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu, nu vom vedea acest tip de autobuze pe străzile din România, cel puţin nu în viitorul apropiat. Cetăţenii care vor avea parte de acces gratuit la internet şi care îşi vor putea încărca telefoanele în transportul public în comun sunt cei din New York.

  Se pare că, aceştia nu vor fi nevoiţi să aştepte ani la rând până când să vadă acele autobuze high-tech promise luna trecută de guvernatorul Andrew Cuomo.

  Nu doar staţiile de metrou vor oferi suport pentru conexiunea Wi-Fi, Metropolitan Transportation Authority are în plan să lanseze primele 70 de autobuze echipate cu sistem de conectare la internet prin Wi-Fi în Queens, în al doilea sau al treilea trimestru al acestui an.

  Noile vehicule vor veni, de asemenea, cu până la 55 de porturi de încărcare USB, ca de altfel şi cu 3 ecrane LCD care anunţă staţiile, transferul şi alte informaţii.

  1

  După ce îşi va face debutul în Queens, alte 70 de astfel de autobuze se aşteaptă să fie puse în circulaţie şi în Brooklyn, 209 în Bronx şi 18 în Manhattan, în următorii doi ani. Agenţia plănuieşte să lanseze 2,042 de autobuze high-tech pentru transport public şi să înlocuiască până la 40% din actualele mijloace de transport în comun.

  Acest lucru nu înseamnă că cetăţenii vor fi nevoiţi să se bată pentru a se putea conecta la internet sau pentru a putea să îşi încarce bateriile telefoanelor. MTA are de gând să aducă aceste servicii şi pe autobuzele existente deja în trafic şi spune că va face acest lucru până la finalul anului 2017.

  În ceea ce priveşte transportul public de persoane din România, cel mai probabil vom mai avea de aştepta destul de mulţi ani până când un sistem Wi-Fi sau unul de încărcare a dispozitivelor mobile să fie disponibil în autobuzele de călători.

  mta-high-tech-bus02

  Sursa 1, 2

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here