Manus, mănuşi de realitate virtuală compatibile cu HTC Vive, Samsung Gear VR şi Google Cardboard

Cristian Gănescu
- 11.03.2016, 18:28 în Evoluţie
0

SHARES

Am stabilit deja şi suntem cu toţii de acord că realitatea virtuală reprezintă viitorul în lumea divertismentului. Cu toate acestea, suntem de acord şi cu faptul că aceste dispozitive au loc de îmbunătăţiri, mai ales la partea de control şi interacţiune cu mediul virtual.

Când spun control, mă refer la controllere, respectiv dispozitivul „handheld” care ne ajută să interacţionăm cu elementele din lumea virtuală.

Din ce am povestit despre experienţa mea cu HTC Vive şi Oculus Rift, este foarte clar că aceste controllere, aşa cum sunt construite ele, fac anumite acţiuni să pară nenaturale. Aici mă refer la escaladarea de pe muntele Everet, care implica urcarea pe o scară şi traversarea unei râpe, care ar fi fost mult mai firească dacă aş fi putut folosi mâinile şi nu acţionarea unui buton.

Ei bine, această problemă a fost rezolvată de Manusproducător de componente pentru realitatea virtuală. Vorbim, evident, despre o firmă startup, care a fost înfiinţată în anul 2014, al cărui scop este de a îmbunătăţi experienţa realităţii virtuale prin adăugarea elementului de „naturaleţe” în control şi interacţiune.

Firma olandeză dezvoltă mănuşi, care sunt compatibile cu dispozitivele HTC Vive şi care funcţionează cu sistemul de urmărire Lighthouse, de la Valve, permitând utilizarea mâinilor pentru o experienţă de realitate virtuală cât mai apropiată de realitate.

foto1

Mănuşile pot fi spălate, au conectivitate wireless, iar la încheietură poate fi montat dispozitivul de control Vive. Manus a dezvoltat şi un joc, numit „Pillow’s Willow”, în care poţi controla anumite obiecte de mici dimensiuni şi chiar poţi să cânţi la pian. Partea amuzantă este că poţi prinde insecte din zbor, insecte virtuale, desigur.

Totuşi, aceste mănuşi nu sunt tocmai ieftine, iar la un preţ de 250 de dolari, nu putem spune că vorbim despre un chilipir, mai ales când HTC Vive costă aproximativ 800 dolari. Cu toate acestea, cine îşi doreşte o experienţă de VR completă, probabil că nu va ezita să scoată suma aceasta din buzunar.

De reţinut este că preţul de 250 de dolari este pentru kitul de dezvoltator, iar precomenzile vor începe din trimestrul al doilea al acestui an, cel mai probabil livrările începând cu al treilea trimestru.

Manus VR sunt compatibile cu sistemele PC, Google Cardboard şi Samsung Gear VR şi promit o perioadă de funcţionare de 8 ore înainte de reîncărcare.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!