More

  Barack Obama are prima reacţie publică cu privire la cazul Apple vs. FBI

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Barack Obama a avut prima reacţie publică cu privire la solicitarea FBI ca Apple să deblocheze iPhone-ului din cazul San Bernardino.

  Într-o cadrul conferinţei South By Southweast din Austin, care avut loc vineri, Obama şi-a spus punctul de vedere în termeni generali cu privire la securitatea telefoanelor şi dreptul la intimitate, de vreme ce nu poate comenta în mod special despre cazul Apple/FBI.

  Obama este de părere că toate companiile de tehnologie ar trebui să creeze o modalitaze prin care agenţiile care aplică legea să aibă acces la dispozitive, sugerând astfel că acestea au probleme când vine vorba de acest tip de acces: „Sunt de părere că existe motive reale pentru care ne dorim să ne asigurăm că guvernul nu poate obţine vrând nevrând informaţii din smartphone-urile oricui”, spune Obama.

  „Dacă este posibil să creezi dispozitive de nepătruns, unde securitate este atât de puternică, încât nu există nicio modalitate prin care să pătrunzi, atunci cum putem aresta pedofilii, cum oprim un complot terorist sau cum facem lucruri simple, cum ar fi aplicarea fiscală”, mai adaugă preşedintele Americii. „Dacă nu putem pătrunde înăuntru, atunci oricine poate trece pe lângă noi cu un cont în bancă elveţian în buzunar … trebuie să existe o modalitate totuşi.”

  Obama le-a propus companiilor de tehnologie să lucreze împreună cu guvernul pentru a crea un sistem prin care să existe o cheie de deblocare a dispozitivelor, dar care să fie păzită extrem de bine şi la care să aibă acces doar persoanele calificate.

  Preşedintele a mai vorbit în mod repetat de nevoia de a crea un echilibru între dreptul la intimitate şi dreptul la siguranţă. „Nu poţi să priveşti în ansamblu această problemă”, spune Obama. Acesta a făcut o comparaţie cu drepturile organelor legii de a căuta în casa cuiva cu un mandat sau cu dreptul TSA de a percheziţiona un pasager care urmează să se urce la bordul unui avion. „Toate aceste lucruri sunt făcute cu siguranţa în minte, iar acelaşi concept ar trebui să se aplice în cazul dispozitivelor digitale”, a mai spus acesta.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here