More

  Huawei devine o ameninţare pentru Apple pe piaţa din China

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Smartphone-urile Android domină piaţa din China, Apple fiind cu mult în urmă. Dispozitivele Apple au o pondere de 25% din totalul vânzărilor din mediul urban în anul 2014, iar Android deţine majoritatea din procentul rămas, de 75%.

  Cu toate acestea, Apple deţine întreg procentul de 25%, în vreme ce ponderea de 75% a sistemului Android este împărţită între producători precum Huawei, Xiaomi, Meizu şi Oppo. Vânzările Apple au fost în scădere din anul 2014, iar acum diferenţa dintre Apple şi companiile care vând dispozitive Android este tot mai mică.

  Huawei este compania care se diferenţiază de ceilalţi producători. În 2014, compania avea o cotă de piaţă de numai 5%, la nivel mondial. La începutul acestui an, Huawei aproape că şi-a triplat cota de piaţă, atingând 14% la nivel mondial.

  Este o performanţă pentru o companie care iniţial abia îşi făcea simţită prezenţa pe piaţă. Penetrarea Huawei pe piaţa europeană a fost un real succes în 2015, Huawei consolidându-şi poziţia ca brand de încredere în mai multe ţări importante din Europa.

  Dar adevărata performanţă nu vine din extinderea la nivel mondial, ci de la expansiunea de care se bucură pe piaţa din China. În contextul în care piaţa din Republica Populară Chineză este singura piaţă care mai poate aduce o creştere la nivel mondial pentru producătorii de dispozitive mobile, Huawei reuşeşte să se poziţioneze ca favorit tocmai în ţara de origine.

  În vreme ce vânzările Apple au stagnat considerabil începând cu anul 2014, Huawei s-a apropiat tot mai mult de compania americană, cu o pondere de 24,3% din piaţă. Astfe, Huawei ajunge să se poziţioneaze drept una dintre companiile producătoare de smartphone-uri importante la nivel mondial.

  Rămâne de văzut dacă Huawei va reuşi să susţină acest ritm de creştere şi va veni cu inovaţii care să îl menţină între primii producători preferaţi de consumatori la nivel mondial.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.