More

  Scott Kelly, astronautul NASA recent întors din spaţiu, se retrage începând cu 1 aprilie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Astronautul NASA Scott Kelly se va retrage din agenţia spaţială începând cu 1 aprilie, la mai puţin de o lună de la revenirea sa din expediţia de aproape un an de zile în spaţiu, a confirmat NASA vineri.

  Kelly a petrecut 340 de zile la bordul International Space Station pentru Misiunea de un an de zile a NASA, un experiment prin care a fost urmărit modul în care corpul uman este afectat în spaţiu. NASA spune că astronautul va continua să participe la următoarele teste pentru misiuni şi va contribui periodic la cercetări, dar nu va mai zbura în spaţiu pentru NASA niciodată.

  Kelly lasă în urmă o carieră impresionantă la NASA. Acesta a zburat de 4 ori în spaţiu de când s-a alăturat NASA în 1996. Asta include cele 2 misiuni Space Shuttle, ca de altfel şi încă o şedere de 6 luni de zile pe staţie.

  Acesta a petrecut un total de 520 de zile în spaţiu, în total cel mai mare timp petrecut de un astronaut american în spaţiu, iar recordul său va fi cel mai probabil bătut în curând de astonautul NASA Jeff Williams, care va decola în Spaţiu în data de 18 martie şi va trebui să petrecă acolo un total de 534 de zile, potrivit datelor oferite de NASA.

  Kelly a devenit cunoscut, de asemenea, pentru prezenţa sa în social media pe durata expediţiei, publicând peste 700 de imagini cu Pământul văzut din spaţiu. De asemenea, a împărtăşit toate modalităţile prin care şi-a ocupat timpul în perioada în care orbita în jurul Pământului. Acesta a jucat ping pong, s-a îmbrăcat în costul de gorilă şi a folosit Hololens pentru a se relaxa.

  Doar pentru că se retrage de la NASA, nu înseamnă că legătura sa cu zborurile în spaţiu a luat sfârşit. La întoarcerea pe Pământ, Kelly a declarat că are de gând să mai zboare în spaţiu cu companii de zbor private în viitor: „Poate că în următorii 20 de ani vei putea cumpăra un bilet ieftin şi vei merge să faci o vizită”, a spus acesta.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.