More

  Leaos a creat bicicleta cu panouri solare care se încarcă singură

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Bicicletele au devenit foarte populare într-un mediu în care aglomeraţia din trafic este un factor de stres tot mai des întâlnit la tot mai multe persoane.

  Problema intervine atunci când vorbim despre distanţe foarte mari, care trebuie parcurse într-un timp relativ scurt. Din fericire există o soluţie: bicicletele electrice.

  Bicicletele electrice sunt un mod de transport ecologic, care te pot duce aproape oriunde. Acestea devin o alternativă accesibilă pentru cei care se deplasează în mod obişnuit cu maşina, dar care nu doresc să se confrunte cu aglomeraţia din mijloacele de transport în comun. Ca orice vehicul electric, autonomia poate fi o problemă, cât şi ciclul de reîncărcare între deplasări. Compania italiană Leaos are o soluţie foarte practică pentru această problemă.

  Leaos a creat o bicicletă electrică cu panouri solare intergrate în corpul bicicletei, astfel încât bateria fiind în permanenţă realimentată cu energie. Panourile solare sunt amplasate pe ambele părţi ale bicicletei, astfel ca energia solară să poată fi captată chiar şi în mişcare. Dar pentru a obţine o încărcare optimă, utilizatorul trebuie să pozitioneze bicicleta la unghi de 90 de grade către soare.

  leaos-2

  Armin Oberhollenzer, CEO Leaos, a declarat că scopul panourilor nu este de a încărca o baterie goală cu ajutorul soarelui, ci de a utiliza energia solară astfel încât bateria să nu ajungă niciodată să rămână complet fără energie.

  Atunci când bicileta este conectată la o sursă de alimentare, aceasta se încarcă complet în două ore. Autonomia este de 100 de kilometri, în modul de asistare la pedalare. Cu toate acestea, numai energia solară este suficientă pentru o autonomie de 15 kilometri în modul de asistenţă la pedalare.

  leaos-3

  Compania nu a încercat să mascheze panourile solare, ci acestea au fost atent încorporate în designul bicicletei. În afară de panouri solare, bicicleta are un corp din fibră de carbon şi un display digital care indică distanţa parcursă, funcţiile motorului şi autonomia.

  Toată această tehnologie nu este tocmai ieftină. Bicicleta Leaos Solar are un preţ de pornire de 8.700 dolari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.