More

  Nikola Tesla în 1899: „Omenirea nu este pregătită pentru măreţie şi bine”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nikola Tesla face parte dintre cele mai celebre şi măreţe minţi din toate timpurile. Oamenii îi iubesc ideile, caracterul şi filosofia ştiinţei, dar mai ales, sunt fascinaţi de ceea ce a reuşit să lase în urma sa pentru actuala generaţie şi cele ce au să vină.

  Savantul a fost un celibatar, căruia îi plăcea stilul de viaţă sănătos şi care avea visuri măreţe pentru America, deşi era destul de ezitant atunci când venea vorbă să ofere acces publicului la o asemenea putere şi înţelegere.

  Jurnalistul John Smith i-a luat un interviu lui Nikola Tesla în anul 1899. Dacă eşti fan Tesla sau pur şi simplu eşti curios care este poveste din spatele legendei, iată câteva aspecte care te-ar putea surprinde.

  Geniul a vorbit despre motivul pentru care teoria relativităţii este incorectă şi despre faptul că spaţiul nu este chiar un aspirator. Interviul atinge doar câteva aspecte despre ce l-a făcut pe Tesla o minte originală şi o voce ce trebuie ascultată.

  La acea vreme, foarte mulţi oameni îl considerau pe Tesla nebun, iar dacă articolul avea să fie publicat atunci, părerile au fi fost cu siguranţă împărţite. Tesla a ajuns cunoscut pentru implicarea sa în procesul cosmic, iar acest lucru l-a recunoscut chiar la începutul interviului oferit lui Smith.

  Savantul avea origini sârbe, dar ţara sa de baştină a fost Croaţia. Din păcate, Tesla a fost de părere că deşi a făcut câteva descoperiri importante, acestea nu au fost suficiente pentru a săvârşi lucrurile măreţe pe care le-ar fi putut realiza: „Am vrut să luminez întreaga lume. Este suficientă electricitate să devii un al doilea soare. Lumina va apărea în jurul ecuadorului, ca un inel în jurul lui Saturn. Omenirea nu este pregătită pentru măreţie şi bine.”

  Întrebat fiind dacă a fost vreodată căsătorit, Tesla a precizat că nu a fost. Din punctul său de vedere, o relaţie se bazează pe un aspect foarte clar: multă afecţiune. „Femeile, pentru anumite persoane întăresc şi hrănesc vitalitatea şi spiritul. Fiind singur creezi acelaşi lucru altor persoane. Aleg a doua variantă.”

  Stiinţa şi poezia erau ochii lui Nikola Tesla, iar potrivit omului de ştiinţă, imaginaţia dă naştere vieţii. Astfel, acesta a învăţat să îşi controleze emoţiile, visele şi viziunile. Pentru mai multe detalii despre Nikola Tesla şi viaţa sa, aici regăseşti interviul pe larg.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.