Google recunoaşte că 25% din traficul său nu este securizat | NOOBZ.RO

Google recunoaşte că 25% din traficul său nu este securizat

Mădălina Gănescu
- 16.03.2016, 14:51 în
0

SHARES

În Raportul Transparenţei, Google precizează că, o serie de obstacole de ordin tehnic şi unele schimbări de termeni au stat în calea securizării traficului în totalitate.

Printre factorii reamintiţi de Google se enumeră componentele de hardware şi software care nu au suport pentru criptarea tehnologiilor moderne, dar a specificat şi faptul că anumite ţări şi organizaţii blochează şi astfel degradează traficul HTTPS. Alte organizaţii nu au dorinţa sau resursele de ordin tehnic necesare pentru a implementa HTTPS, iar în calcul mai intră şi produsele precum blogurile, care sunt domenii non-Google ce pot fi folosite.

În plus, unele dispozitive mai vechi nu au suport pentru criptare, standarde sau protocoale moderne. Marea majoritate a traficului necriptat care reiese din studiile Google, vine de pe dispozitivele mobile. Din păcate, aceste dispozitive nu mai pot fi actualizate şi s-ar putea să nu aibă niciodată suport pentru criptare.

Criptarea traficului variază de la o ţară la alta, iar în top 10 ţări cu trafic criptat pe care Google îl primeşte se numără: Canada, Statele Unite, Germania, Rusia (79%), Franşa, Regatul Unit al Marii Britanii, India (82%), Japonia, Brazilia şi, pe locul 10, Mexic (86%).

Google lucrează să implementeze HTTPS pe toate produsele sale. În martie 2014, compania a anunţat folosirea HTTPS doar pentru Gmail. Gigantul online continuă să lucreze la barierele de ordin tehnic care fac şi mai dificil suportul criptării pe o anumită parte din produse.

HTTPS este un mecanism care permite browser-ului sau aplicaţiei să se conecteze în siguranţă la website. HTTPS este cel care ia măsurile ca browser-ul să fie în siguranţă, lucru important în cazul în care faci plăţi online care au legătură directă cu un cont bancar personal sau îţi achiziţionezi produse cu cardul de pe magazinele online.

Google lucrează din greu să atingă obiectivul de criptare 100% a datelor, produselor şi serviciilor, dar graficele de mai jos ne arată că mai este destul de mult de muncă.

În funcţie de ţarăgrafiÎn funcţie de produs grafic
Procentul de cereri către serverele Google care utilizează conexiuni criptate

grfic

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!