More

  Aplicaţia Facebook nu va mai fi disponibilă pe BlackBerry

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  BlackBerry nu a avut o perioadă tocmai bună, iar cel mai nou smartphone, BlackBerry Priv nu a reuşit să aducă foarte multe beneficii companiei, care rămâne tot mai în urmă pe piaţa smartphone-urilor.

  Acum, BlackBerry primeşte o nouă lovitură, care ar putea fi şi cea de graţie, pe parte de aplicaţii. După aplicaţia WhatsApp, care nu va mai fi disponibilă pe sistemul de operare BlackBerry, urmează Facebook.

  Practic, anunţul prin care WhatsApp nu va mai fi disponibil a reprezentat începutul exodului de pe platforma BackBerry. Facebook, care este cea mai mare reţea de socializare din lume, cât şi motivul pentru care utilizatorul verifică smartphone-ul în 80% din cazuri, a luat decizia de a părăsi platforma BackBerry.

  Alături de Facebook, aplicaţia de mesagerie Messenger va înceta să funcţioneze pe BlackBerry OS, inclusiv BB10, începând cu finalul anului 2016.

  Anunţul a fost făcut prin intermediul unei postări pe blogul companiei BackBerry, în care se precizează că Facebook a decis „încetarea suportului elementelor API esenţiale pentru BackBerry”.

  Echipa de la BlackBerry a încercat să schimbe această hotărâre, dar Facebook a fost de neclintit, ba chiar au pornit o campanie pe Twitter pentru a determina Facebook să se răzgândească.

  Decizia de retragere a aplicaţiei WhatsApp a fost motivată prin faptul că Android, iOS şi Windows Phone totalizează 99,5% din vânzările smartphone-urilor. Compania a decis să renunţe la BlackBerry deoarece doreşte să se concentreze pe dezvoltarea aplicaţiilor de pe platformele populare.

  Utilizatorii sistemului de operare BlackBerry pot folosi în continuare aplicaţia până la finalul acestui an, după care vor trebui fie să nu mai folosească Facebook, fie să treacă la alt sistem de operare, implicit la alt smartphone.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.