More

  Facebook te ajută să elimini conturile false

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook testează o funcţionalitate pe care foarte mulţi dintre utilizatori o aşteaptă de foarte mult timp, lucru ce va ajuta de acum vedete precum Andra şi Cătălin Măruţă, care au avut parte de tot mai multe conturi false care promovează diferite concursuri fictive.

  Când vine vorba de identitate, Facebook pune mare preţ pe intimitate şi pe identitatea utilizatorilor săi, iar conturile duplicat, care îşi însuşesc identitatea unor persoane şi se dau drept persoanele respective sunt tot mai frecvente.

  Numai în ultimul timp au existat foarte multe conturi false ale unor vedete, care organizează concursuri prin intermediul cărora oferă premii sub forma unor dispozitive smartphone, cu condiţia de a da like şi share paginii respective. Chiar în urmă cu mai puţin de 24 de ore, cântăreaţa Andra a publicat pe contul său oficial de Facebook un anunţ prin care neagă existanţa oricărei alte pagini, unde se organizează diferite concursuri pentru a strânge like-uri, comentarii şi share-uri.

  Aşa cum se poate vedea şi în captura de mai jos, artista pune la bătaie un Nokia 3310, pe care fanii săi îl pot câştiga dacă „daţi UNLIKE celorlalte pagini false cu numele meu, să distribuiţi ( SHARE ) această postare şi să fiţi mai atenţi cu escrocii care încearcă să profite de buna voastră credinţă.”

  andr

  Soţul Andrei, realizatorul ProTV, Cătălin Măruţă, este alături de artistă, mai ales pentru că, nu de puţine ori, au existat conturi false pe Facebook cu numele său, care promovau concursuri fără niciun câştigător. Iată mesajul lui Măruţă cu privire la ceea ce se petrece din cauza escrocilor în spaţiul social media.

  Untitled

  Practic, aceste conturi se folosesc de identitatea cuiva pentru a îşi insuşi anumite beneficii. Acest lucru nu se rezumă numai la vedete, existând şi oameni normali, care pot fi victimele unor hărţuiri online, sub forma unor persoane care însuşind identitatea cu ajutorul unor conturi false, urmăresc să denigreze persoana respectivă sau să câştige diferite foloase de pe urma acestora.

  Facebook nu mai doreşte să permită ca aceste lucruri să se întâmple, iar în ultima perioadă a testat o funcţionalitate care găseşte conturi care te imită.

  Practic, atunci când algoritmul Facebook găseşte un cont care te imită, atât prin însuşirea numelui, dar şi al pozelor (Facebook a dezvoltat programul de recunoaştere facială), îţi trimite înştiinţări. Din acel moment, vei putea să confirmi dacă acel cont te imita, sau dacă este doar o persoană cu acelaşi nume sau care pur si simplu seamănă cu tine (sosie).

  Acest sistem de detectare se produce automat, dar fiecare răspuns este revizuit de către o persoană, nu este procesat de algoritm. Unealta se află în stadiul de dezvoltare încă din luna noiembrie a anului 2015, iar acum este pregătită pentru a fi lansată pentru 75% dintre utilizatori.

  Facebook spune că, publicul feminin percepe hărţuirea online ca fiind un factor îngrijorător, care se manifestă pe reţeaua de socializare, mai ales în anumite regiuni unde imitarea unei persoane poate avea repercusiuni culturale sau sociale.

  Aceasta este încă o măsură suplimentară prin care Facebook doreşte să îşi apere utilizatorii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.