More

  Oamenii de ştiinţă folosesc lasere pentru a depista bacteria E.coli din mâncare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un test mult mai bun prin care poate fi depistată bacteria E.coli din farfuriile pe care le depozitezi în frigider.

  Otrăvirea cu mâncare este o problemă extrem de serioasă pentru industria alimentară. Anual, în jur de 50 de milioane de oameni suferă de otrăvire prin mâncare numai în SUA, inclusiv mai bine de un milion de cazuri de posibilă infestare cu salmonela.

  Aşadar, găsirea unor moduri prin care bacteriile pot fi depistate este un scop important. Cele mai întâlnite metode de depistare a culturilor bacteriene implică tehnici de analiză complexe.

  Acestea nu sunt doar complexe, ci şi scumpe şi presupun destul de mult timp. Prin urmare, puţine companii producătoare de alimente au acces la astfel de tehnologii, iar consumatorii trebuie să se ocupe de igiena multor produse pe care le cumpără pe încredere.

  Cercetătorii de la Korea Advanced Institutes of Science and Technology folosesc lasere pentru a stabili cât de multe bacterii îşi fac de cap în mâncarea pe care o laşi în frigider.

  MIT Technology Review spune că, prin ţintirea cu laser roşu a pieptului de pui care are prezentă bacteria E.coli şi Bacillus cereus, oamenii de ştiinţă coreeni au fost capabili să stabilească schimbări care indică prezenţa bacteriilor.

  Utilizând o cameră care operează la 30 Hz, cercetătorii au identificat cu exactitate carnea contaminată, dar nu a putut separa partea contaminată de cea necontaminată. Rapoartele MIT arată că acest proces ar putea fi folosit în liniile de producţie sau chiar în frigidere, îndeosebi pentru că analizarea cu laser a cărnii funcţionează şi pe produse aflate sub ambalaje.

  Acesta nu este un pumnal de argint pentru otrava din mâncare, totuşi: Tehnica cu laser folosită acum de oamenii de ştiinţă nu poate depista contaminările virale sau toxinele produse de bacteriile care rămân în preajmă chiar şi după ce gândacii au murit.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.