More

  Microsoft va include AdBlock direct în browserul Edge

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Încă din prima zi de prezentare a noii actualizări aniversare Windows 10, compania Microsoft a confirmat capacitatea de blocare a reclamelor web disponibilă pe browserul Edge.

  Funcţionalitatea va fi disponibilă odată cu următoarea versiune a browserului Edge, care va putea fi testată într-un build preview la începutul lunii aprilie. Pe lângă blocarea reclamelor, Edge va avea integrat şi un translator Bing, cât şi o listă a paginilor accesate anterior, uşor accesibilă de la butonul de „revenire”.

  Această funcţionalitate va face din Edge unul dintre puţinele browsere care suportă nativ blocarea reclamelor web. Cea mai nouă versiune a browserului Opera include o asemenea funcţionalitate.

  Intergrarea unui asemenea sistem nu va avea un impact major asupra publiciştilor, dacă ar fi să ţinem cont că Egde are o cotă de piaţă de puţin peste 1%, potrivit unui studiu realizat până în luna decembrie a anului 2015. Cu toate acestea, Windows 10 se dezvoltă pe segmentul antreprenorial, iar cifrele par să fie în continuă creştere.

  Din luna decembrie 2015, toate versiunile Microsoft Internet Explorer cuantificau 15% din totalul browserelor folosite la nivel global. Edge se va apropia încet de acea cifră în următorii ani.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here