More

  NASA îţi permite să mergi pe Marte cu ajutorul HoloLens

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  NASA face echipă cu Microsoft pentru o a oferi lumii vedere asupra planetei roșii, Marte. O nouă expoziție numită „Destination: Mars”,  le va permite vizitatorilor să folosească Microsoft HoloLens pentru a pătrunde într-o realitate virtulă pe Marte, împreună cu un tur „holografic” alături de astronautul Buzz Aldrin.

  Expoziția, care se va deschide vara aceasta la centrul spațial NASA, în Florida, utilizează OnSight, un instrument pentru misiuni dezvoltat de Laboratoul Jet Propulsion NASA și Microsoft.

  Practic, OnSight va lua datele și imaginile colectate de Curiosity, care a explorat planeta Marte din luna august 2012, și care permite să foloseşti HoloLens pentru a transforma camera în care te aflați în suprafața planetei roșii, pentru a păși pe ea.

  OnSight este un instrument pe care oamenii de știință de la NASA îl folosesc pentru a explora virtual planeta Marte și face recomandări cu privire la unde ar trebui să meargi după Curiosity. Pentru prima dată, expoziția va permite oamenilor obișnuți să folosească aceeași unealtă pentru a privi „o bucățică din Marte, așa cum văd oamenii de știință în misiune”, a declarat NASA în presă.

  La expoziție, vizitatorii vor putea să exploreze virtual nenumărate situri de pe Marte. Turul „Holografic” prezentat de Aldrin și conducătorul auto Erisa Hines, vă vor prezenta siturile unde oamenii de știință au făcut descoperiri importante.

  „Suntem încântați să oferim publicului o șansă  să vadă Marte folosind tehnologie de ultimă generație care ajută oamenii de știință să planifice următoarea destinației a dronei Curiosity pe Marte” a declarat Jeff Norris, managerul de proiect pentru OnSight  și „Destination: Mars”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.