More

  Farsa Google de pe Gmail, de 1 aprilie, a fost un real eşec

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a renunţat la farsa de 1 aprilie după ce aceasta a afectat un număr mare de utilizatori Gmail care au inserat neintenţionat GIF-uri în email-urile de muncă şi alte comunicări importante.

  Gigantul online american sărbătoreşte Ziua Păcălelilor într-o manieră trăsnită, dar distractivă. Totuşi, dorinţa de a introduce umorul pe Gmail via botonul „Mic Drop” care inserează GIF-uri cu minioni în mesaje, aproape a costat locurile de muncă a unor utilizatori.

  „Astăzi, Gmail îţi permite să ai mai uşor ultimul cuvânt în fiecare email cu Mic Drop. Pur şi simplu răspunde la orice email folosind noul buton „Send + Mic Drop”. Toată lumea va primi mesajul tău, dar asta este tot ce vei afla. Dar, chiar dacă cineva va încerca să îţi mai răspundă, nu vei mai vedea nimic”, explică Google în introducerea butonului de 1 aprilie.

  În teorie, sună distractiv, desigur, dar atunci când serviciul tău de email are mai mult de 1 miliard de utilizatori activi, mulţi dintre aceştia se vor baza pe asta când vine vorba de afaceri şi comunicare profesională, iar lucrurile pot scăpa de sub control (Trebuie precizat că serviciul nu este activ pentru clienţii Google Apps care plătesc abonamente pentru a folosi serviciul de business, care include email-ul corporate, dar ceilalţi utilizatori au parte de farsă).

  gmail-mic-drop_send

  „Ei bine, se pare că ne-am păcălit singuri anul acesta. Din cauza unui bug, funcţia MicDrop a provocat mai multe dureri de cap decât râsete. Ne pare sincer rău. Funcţia a fost dezactivată. Dacă încă o vezi, reîncarcă pagina Gmail.”, se arată în comunicatul de presă dat publicităţii de Google.

  Locul în care butonul a fost plasat a fost problematic. Google a înlocuit „send and archive”, funcţie pe care mulţi o folosesc zilnic, cu „MicDrop”, creând astfel o reţetă dezastru.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.