More

  Să mergi măcar la Therme Bucureşti, dacă nu poţi să ajungi la Parco Termale Del Garda

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ce poate fi mai minunat decât o baie caldă în luna lui martie? Aceasta a fost întrebarea pe care ne-am adresat-o după o zi în apa termală de la Parco Termale Del Garda, pe care am avut ocazia să îl vizităm când am mers în Italia în vacanţă.

  Desigur, nu oricine îşi permite să tragă o fugă până acolo, mai ales pentru că, ştim prea bine, preferăm să muncim cât mai mult, pentru a avea cât mai mult, dar nu conştientizăm că astfel atragem mult prea multă oboseală. În astfel de cazuri, avem fără doar şi poate o alternativă în România, la doar câţiva kilometri de Bucureşti.

  THERME BUCUREŞTI: PROGRAM şi TARIFE

  Therme Bucureşti este cel mai mare centru de wellness, relaxare şi entertainment din Europa. Aşa cum veţi vedea şi pe site-ul de prezentare al complexului, acesta este situat în zona de nord a Capitalei, în Baloteşti, şi este deschis 12 luni pe an.

  Apa termală extrasă de la peste 3.100 metri adâncime, este adusă la suprafaţă pentru a alimenta 8 piscine şi 16 tobogane şi unde mai pui că ai parte la Therme Bucureşti şi de cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 800.000 de plante, printre care 500 de palmieri şi alte specii unicat.

  Dacă vrei să te relaxezi dimineţa devreme, la Therme programul este de la 09:30 de luni până joi şi de la 08:00 vineri, sâmbătă şi duminică. Iar dacă programul de după amiază este mai permisiv, poţi da o fugă acolo până la 23:30 de luni până joi şi până la 01:00 vineri, sâmbătă şi duminică.

  therme

  Tarifele diferă în funcţie de zona pe care o alegi: Galaxy, Palm sau Elysium, dar şi de numărul de ore pe care vrei să le petreci la Therme. Cert este că, pentru o zi întregă, o familie formată din 2 adulţi şi 2 copii, trebuie să scoată din buzunar minimum 168 de lei. Este un preţ rezonabil, după ce vei afla povestea pe care am trăit-o la Parco Termale Del Garda în Italia.

  Dar haide să trecem rapid peste cele 3 mari zone în care te poţi relaxa la Therme Bucureşti:

  ELYSIUM – Zona cu o varietate de saune tematice şi piscină panoramică cu seleniu, iar preţurile le poţi afla de aici.

  THE PALM – Zona ideală pentru relaxare cu palmieri, jacuzii şi piscine cu aromaterapie, iar preţurile le poţi afla de aici.

  GALAXY – Se extinde începând cu luna mai şi este o zonă special destinată familiei, unde te poţi distra pe toboganele indoor sau în piscina cu valuri, iar preţurile le poţi afla de aici.

  therme 2

  În curând, Therme Bucureşti va dispune şi de piscină exterioară şi Pool Bar. Investiţia în proiectul Therme Bucureşti a început în 2013, când a fost lansată construcţia, situându-se în prima fază la 29,64 milioane de euro. Până la finalizare, investiţia totală în proiect se va ridica la aproximativ 50 de milioane de euro. Conceptul a fost dezvoltat prima oară în Germania, de către grupul Wund, care deţine patru centre termale în Europa.

  terme 2

  PARCO TERMALE DEL GARDA: PROGRAM ŞI TARIFE

  Iar pentru că am început poveste cu Parco Termale Del Garda, unde ne-am relaxat în vacanţa din Italia, vreau să spun câteva cuvinte şi despre acest centru spa din inima naturii, pe care îl pot vizita nu numai cei stabiliţi în Italia, ci fiecare persoană care are ocazia să viziteze partea de Nord a Italiei din când în când, pentru că, nu-i aşa, e doar la 2 ore distanţă cu avionul.

  Am petrecut o zi la Parco Termale Del Garda, iar fiecare bănuţ cheltuit poate fi numit o investiţie în starea de bine, sănătate şi chiar în comunicarea cu ceilalţi. Preţul de o persoană la parcul termal Cola, pentru că îi mai spune şi aşa, este de 22 de euro pe zi de persoană, dacă eşti adult, şi 18, respectiv 14 euro pentru copii, în funcţie de ce înălţime au aceştia, având acces la 2 piscine imense în mijlocul naturii, o saună în peşteră şi la 2 piscine cu apă la temperatură de 37, respectiv 39 de grade.

  20160327_170224

  Apa din piscine este extrasă direct din pământul din mijlocul pădurii, este caldă, are 32 de grade Celsius, este limpede, pură şi alcalină. Parco Termale Del Garda este un SPA natural de 13 hectare, înconjurat de copaci antici şi plante rare, unde te poţi bucura de lacuri termale, bazine de înot, vârtejuri şi fântâni. Apa termală izvorăşte de la 200, respectiv 160 metri adâncime.

  În interiorul parcului termal este şi un hotel de lux, „Vila Cedars”, un conac din secolul al XVIII-lea, cu camere elegante, dotate cu cadă spa cu apă termală. Dacă vrei ceva mai mult decât piscinele exterioare şi sauna din peşteră, ai acces şi la centru de wellness cu saună, baie turcească, masaj şi tratamente de înfrumuseţare. În plus, ai la dispoziţie şi un centru sportiv care include o piscină termală şi o sală de gimnastică şi unde mai pui că accesul la internet este gratuit şi întreg teritoriul este bine păzit cu camere de supraveghere şi paznici.

  20160327_143631

  „Bine, bine, dacă dai 22 de euro la intrare, cât te va costa mâncarea şi băutura”, o să te întrebi cel mai probabil. Iar aici vine partea cea mai frumoasă? La Parco Termale Del Garda poţi merge să faci picnic, vii cu tot de acasă şi nu eşti obligat să consumi la restaurantul din campus. Spre exemplu, poţi veni de acasă cu pui la rotisor cu salată sau sendvişuri, în funcţie de preferinţe, toată lumea face asta, mai ales că, în jurul piscinei ai la dispoziţie mese şi scaune, dar şi coşuri de gunoi la tot pasul, să nu laşi dezastru în urma ta.

  Programul la Parco Termale Del Garda este de la 09:00 la 22:00 de luni până joi şi de la 09:00 la 1:00 noaptea sâmbătă, duminică fiind doar până la orele 23:00. Parcarea este cu plată, dacă ajungi cu autoturismul personal, dar costă doar 4 euro, nu e de speriat ca în alte locuri din Italia.

  20160327_170713

  Am uitat să precizez că, am fost la Parco Termale Del Garda în data de 27 martie, când în România încă mai sunt urme de zăpadă. Temperatura afară era de doar 16 grade, dar credeţi-mă că nici nu am simţit-o. Pot spune că a fost o zi de vară ca oricare alta.

  Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, iar vara este doar la o aruncătură de băţ. Voi unde vă relaxaţi de obicei atunci când este cald afară? Lăsaţi-ne opiniile voastre în secţiunea de comentarii de mai jos!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.