More

  Facebook foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta nevăzătorii „să vadă” pozele

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a introdus o nouă funcţie pe aplicaţia iOS pentru a ajuta persoanele cu deficienţe de vedere să „vadă” fotografiile.

  Cu ajutorul inteligenţei artificiale, aplicaţia generează automat o descriere a fiecărei fotografii pe care utilizatorul o întâlneşte. Când vor folosi un cititor de ecran pe iOS, vor fi capabili să audă o listă de termeni din fotografie, precum „Imaginea ar putea conţine 3 persoane, zâmbind, afară.”

  Descrierile, numite Automatic Alternative Text, sunt generate ca text la imagine. Este un atribut HTML standard conceput să îmbunătăţească accesibilitatea, ca uneltele de citire a ecranului să fie folosite cu uşurinţă.

  facebook ios

  Inteligenţa Artificială din spatele acestei funcţii Facebook este o tehnologie care recunoaşte şi identifică ceea ce se află în poză. Compania spune că a durat 10 luni de zile până ca funcţia să fie dezvoltată şi să ajungă la acest stadiu, folosind conexiuni neuronale care imită creierul, pentru a învăţa cum să recunoască imaginile, după că a fost antrenată pe milioane de exemple.

  Automatic Alternative Text este disponibil de astăzi pentru utilizatorii iOS din SUA, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. Facebook spune că, în curând va rula pe mai multe platforme, limbi şi în mai multe ţări.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.