Apple ar putea dota Macbook-urile cu touchscreen în loc de tastatura

Cristian Gănescu
- 9.04.2016, 11:17 în Laptopuri
0

SHARES

Apple ar putea renunţa la tastatura convenţională, de pe viitoarele laptopuri MacBook, în favoarea unei suprafeţe touchscreen.

Informaţia vine în urma descoperirii unui patent pentru care Apple a depus documentaţia. Tehnologia descrisă în patent ar putea însemna sfârşitul tastaturii convenţionale pentru laptop.

Tehnologia este denumită „Zero Travel” şi are ca scop înlocuirea în totalitate a tastelor cu o suprafaţă plană. Tehnologia foloseşte „haptic feedback„, care ajută utilizatorul să simtă ca şi cum ar atinge o tastă reală.

patent-apple-macbook-touchscreen

Nu este foarte clar de ce a fost ales acest nume pentru a descrie tehnologia, dar ar putea avea legătură cu faptul că utilizatorul are foarte multe funcţii pe o singură suprafaţă, cu mult mai multe decât ar putea oferi o tastatură convenţională.

patent-apple-macbook-touchscreen-2

Potrivit desenelor din patent Apple va integra o tastatură numerică chiar lângă trackpad. Teoretic, acea zonă poate fi folosită pentru multe alte funcţii şi addon-uri, chiar şi pentru diferite programe, care nu sunt dezvoltate de Apple.

touchscreen

Sunt foarte multe beneficii pe care această tehnologie le aduce laptopurilor MacBook. De exemplu, SwiftKey poate transforma touchscreen-ul dintr-o tastatură convenţională într-o suprafaţă care poate fi folosită pentru a edita imagini.

De asemenea, aşezarea tastaturii poate fi modificată şi personalizată după nevoile fiecărui utilizator, iar tehnologia „haptic feedback” duce personalizarea la un nivel superior.

Cu toate că este doar un patent, iar dacă stăm să ne gândim că multe patente nu se concretizează într-un produs, nu rămâne decât să aşteptăm informaţii suplimentare, care ar putea apărea în viitor.

Renunţarea la tastatura fizică şi înlocuirea sa cu un ecran touch ar putea însemna capacitatea de a crea laptopuri mult mai subţiri decât cele disponibile în prezent.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!