More

  Google va cumpăra energie produsă de cel mai mare parc eolian al companiei ENEL

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Enel SpA („Enel”), prin intermediul filialei sale Enel Green Power North America, Inc („EGPNA”), a început construcția parcului eolian Cimarron Bend în Statele Unite ale Americii.

  Cimarron Bend va avea o capacitate totală instalată de 400 MW și va fi cel mai mare parc eolian al Enel la nivel mondial. Unitatea este deținută de Cimarron Bend Project Wind LLC, o filială a EGPNA, și este situată în Clark County, Kansas. Cimarron Bend va putea genera aproximativ 1,8 TWh anual, oferind suficientă energie pentru a satisface nevoile de consum anual a peste 149.000 de gospodării din SUA, evitând în același timp emisia a aproximativ 1,3 milioane de tone de CO2 în fiecare an.

  Acest proiect marchează o etapă fundamentală pentru Enel. Cimarron Bend va fi cel mai mare activ din portofoliul nostru și va deschide energia din surse regenerabile către noi parteneri și utilizări”, a declarat Francesco Venturini, director al diviziei Enel pentru energii regenerabile, Enel Green Power. Pe măsură ce continuăm să investim și să ne dezvoltăm în SUA, ne propunem să cooperăm cu acele companii și cu acei parteneri care împărtășesc aceeași viziune pentru un viitor mai durabil.”

  Energia generată de parcul eolian Cimarron Bend, ce va intra în funcțiune până în 2017, și certificatele verzi aferente vor fi vândute în cadrul a două contracte de achiziție de energie, pe termen lung, de 200 MW, unul cu Google, iar celălalt cu Kansas City Board of Public Utilities (BPU). Cimarron Bend este primul parc eolian al Enel din America de Nord care vinde o parte din energia electrică produsă unui cumpărător corporativ.

  Construcția Cimarron Bend va necesita o investiție de aproximativ 610 milioane de dolari americani și face parte din investiția prezentată în planul strategic actual al Enel. Proiectul este finanțat prin resursele proprii ale grupului Enel.

  Filiala EGPNA deține și gestionează deja patru parcuri eoliene în Kansas și este cel mai mare operator din sectorul eolian din acest stat, cu o capacitate totală de exploatare de aproape 1 GW. EGPNA este prezent în 21 de state din SUA și două provincii canadiene, cu o capacitate totală instalată de peste 2,5 GW, din care mai mult de 2 GW din surse eoliene, 316 MW din surse hidro, 72 MW din surse geotermale și 29 MW din surse solare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.