More

  FBI a plătit un grup de hackeri să spargă iPhone-ul din cazul San Bernardino

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă eşti FBI, iar Apple refuză să te ajute, cum poţi să deblochezi un iPhone? Aparent, la fel cum face oricine altcineva (asta dacă ai suficiente resurse financiare disponibile): Plăteşti hackeri profesionişti să facă asta.

  Potrivit unui raport publicat în Washington Post, marţi, agenţia a reuşit să pătrundă în iPhone 5C-ul folosit de Syed Farook în San Bernardino, plătind o singură taxă pentru un grup de hackeri a căror identitate nu a fost dată publicităţii.

  Hackerii au reuşit să pătrundă în sistemul de securitate folosindu-se de o defecţiune în sistemul software al iPhone-ului. Această defecţiune a fost folosită atunci pentru a crea un dispozitiv hardware care a ajuns la deschiderea iPhone fără să fie declanşată funcţia de securitate care şterge toate datele după prea multe încercări de autentificare nereuşite.

  În timp ce hackerii nu sunt identificaţi în raport, persoane familiare problemei au declarat pentru Washington Post că nu a fost firma Israeli Cellebrite, aşa cum s-a tot pretins în ultima perioadă.

  Mai mult decât atât, cel puţin unul dintre hackerii implicaţi se spune că face parte din categoria „gray hat”, un termen care defineşte hackerii care calcă linia fină dintre etic şi non-etic.

  Vulnerabilitatea folosită pentru a pătrunde în iPhone 5C din cazul San Bernardino funcţionează, cel mai probabil, doar pe acel model, şi doar dacă utilizează versiunea iOS 9 a platformei mobile Apple.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.